Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Szóváltás után szúrták le a hajléktalan férfit

Leszúrtak egy hajléktalant tegnap délután a József Attila sugárúton. A közelben élők ismerik az áldozatot és a feltételezett elkövetőt is. Egyesek látták is, ami történt. Lapzártakor még tartott a tanúk és a feltételezett elkövető kihallgatása.
Fotó: Schmidt Andrea
Kordon zárja le a József Attila sugárutat több száz méter hosszan vasárnap hat óra tájban, a Dankó Pista utca sarkától egészen a volt alternatív iskola épületéig. Az autósok lassítanak, de a rendőrök mindenkinek intenek: tovább! Gyalogosok meg sem közelíthetik a helyszínt. Amit messziről látni, az egy fekete nejlonnal letakart emberi test, egy elárvult műanyag papucs az út közepén és több asszony. Az egyik szemtanú szerint köztük van a feltételezett elkövető.

A József Attila sugárúton élők ennél többet is elárulnak. Egyesek látták is, ami történt: az áldozat, egy állításuk szerint roma férfi a Kecskeméti utca felől érkezett nem sokkal korábban hosszú szürke alsónadrágban, meztelen felsőtesttel, állítólag dülöngélve, a villamosmegállóval szembeni padon pedig már várta három nő. A szemtanúk ismerték őket, a „hajléktalan" társaság a fürdőszobaszalon melletti elhanyagolt telken álló romos házban lakott. Rendszeresen ordítoztak az utcán egymással, éjszakánként is állt a bál.

Tegnap délután sem történt másképp: a férfi csatlakozott a nőkhöz, összevitatkoztak, kiabálni kezdtek, majd az egyik asszony egy „fényes valamit" húzott elő a táskájából. A férfi felé szúrt, aki még át tudott szaladni a sugárút túloldalára, onnan vissza, újabb kiabálás hallatszott, majd már csak azt észlelték, hogy összerogyott. Az egyik szemtanú lánya már akkor hívta a rendőrséget, amikor még csak kiabáltak, de erre a hívásra a rendőrök nem mozdultak. A gyilkosságot szerintük egy másik lakó, vagy járókelő jelenthette.

Czimer László ismerte az áldozatot. Fotó: Schmidt Andrea
„Hogy hol ihatott, nem tudjuk, de nagyon be volt rúgva" – mondja az egyik, a tetthellyel szemben lakó szemtanú. „Az az alacsony, göndör hajú férfi?" – áll meg biciklivel egy férfi. „Itt láttam nem sokkal korábban az utcán. Hogy ismerem-e? Hát hogyne ismerném. Többet volt bent nálunk a Csillag hotelben, mint kint." Kiderül: a férfi, Czimer László, aki véletlenül járt a tetthely közelében, korábban a börtön bútorgyárában dolgozott.
Közben látjuk, hogy a rendőrség az összes, a környéken található kukát átvizsgálja, egyik-másik kisebb szemetes edény ott marad felborogatva. Arra következtetünk, hogy keresték, de nem találhatták a bűnjelet.

A rendőrségtől csak órák múlva kaptuk meg a szűkszavú közleményt. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: vasárnap, a késő délutáni órákban előzetes szóváltást követően egy ismeretlen személy mellkason szúrt egy 42 éves hajléktalan férfit, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt. Lapzártakor még tartott a tanúk és a feltételezett elkövető kihallgatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thealter és Szassz tizenhatodszor Szegeden

Ez már a tizenhatodik lesz. Hivatalosan úgy kell mondani, hogy a hazai színházi élet egyik… Tovább olvasom