Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Szponzorokat keres új pártjának Torgyán

Ópusztaszer - Új pártot alapított Torgyán József, aki szombaton Ópusztaszeren régi kisgazdákkal találkozott. Terveiről és a szponzori háttér szükségességéről beszélt. Orbán Viktor mellé már nem állna oda.
Torgyán József régi Csongrád megyei párttársaival találkozott szombaton Ópusztaszeren. Nem csak egy ebéd kedvéért jöttek össze, szeretnének visszatérni a politikai életbe. A kisgazda eszméket új pártjában, a Megújuló Magyarországért Mozgalomban szeretné kiteljesíteni Torgyán József. Azt mondta, elérkezettnek látta az időt, hogy felderítse, létre lehet-e hozni a kisgazda erők összefogásának pártját. Lapunkkal közölte: a kisgazda kör jelentősen megfogyatkozott, ezért bővítené a szervezetet „entellektüelekkel, a nemzeti középosztállyal, és mindazokkal, akik a magyar nemzetért tenni akarnak". Utóbbiak szerinte jellemzően nem Budapesten, hanem inkábbvidéken élnek.

– Pénz és média nélkül lehetetlen pártot csinálni – beszélt a nehézségekről Torgyán, majd hozzátette: ha van valaki, aki mégis képes ezek nélkül pártot alapítani, az ő. Viszont minimális szponzori támogatásra még így is szükség van, hiszen fizetni kell a plakátokért, és a nagygyűlések helyszínét is bérelni kell.

Pancza is újra csatasorban

Pancza Istvántól, aki korábban a Független Kisgazdapárt Csongrád megyei elnöke volt, arról érdeklődtünk, csatlakozik-e az új párthoz. – Igen, habár az volt az elképzelésem, hogy visszavonulok a politikától. De annyi inspirációt kaptam a környezetemtől, annyian mondták, hogy tegyetek már valamit, mert a mostani állapot tűrhetetlen, hogy úgy gondolom, félre kell tenni a nyugdíjat, és újra csatasorba kell lépni.

Arra a kérdésre, hogy újra odaállna-e Orbán Viktor mellé, így válaszolt:
– Sajnos Gyurcsány Ferencet Orbán Viktornak köszönheti az ország. Ha Orbán Viktor nem szúrja hátba szövetségesét, az egész keresztény konzervatív nemzeti oldalt, akkor több cikluson át a polgári kormány vezethette volna az országot. Olyan helyzetet teremtett, hogy ne legyen szövetségese annak a Fidesznek, amely óriási tömegbázissal rendelkezik. Ez bűn a nemzet jövőjével szemben, amit szó nélkül hagyni nem lehet. Az MSZP és az SZDSZ teljességgel elfogadhatatlan, erről nem is kívánok beszélni. De a Fideszre igen sokan mint a kisebbik rosszra szavaznak. Ez az ország megérett arra, hogy ne mindig a kisebbik rosszat válasszuk. Ezért szeretném ezt a mozgalmat olyan erővé fejleszteni, ami beleszólhat az ország dolgaiba, noha személy szerint nekem semmi olyan ambícióm nincs, ami bármilyen közhivatal ellátására irányulna, én csupán segíteni szeretnék az országomon. Ha saját magát nem, akkor kiket látna szívesen vezető szerepben? Azokat, akik „valódi keresztény és nemzeti gondolatokat képviselnek". Nevet nem akart mondani.

Torgyán József 2006-ban feljelentést tett többek között a miniszterelnök ellen „a választási kampányban tett hamis ígéretek miatt". A fejleményekről érdeklődtünk. – Elutasították a fellebbezésemet. De akkora bajok vannak az országban, hogy ez még a kisebbek közé tartozik.A nagyobbak közé a kistelepülések gondjai tartoznak, szerinte a „Ceausescu-féle falurombolás ahhoz képest, ami most a magyar a falvakban történik, valóságos területfejlesztés volt".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkosítanak, játszóterek épülnek a szegedi Tarjánban

Szeged - A látványos felszíni munkálatokhoz érkezett a tarjáni városrész-felújítás. Novemberre… Tovább olvasom