Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Sztárigény: Guns N Roses fotó és juice

Szeged - Gyümölcsre, dugóhúzóra és sörnyitóra minden külföldi fellépő igényt tart a Szegedi Ifjúsági Napokon koncertezők közül. Igazán extrákat csak az egyik zenekar kért: egy bekeretezett Guns N' Roses fotót és egy üveg Tahitit Noni Juice-t. A magyarok szerényebbek.
Dugóhúzó és sörnyitó – ez a két konyhai eszköz bizonyára elengedhetetlen kelléke a sikeres koncertnek. Erre következtetünk legalábbis azokból a listákból, amiket a külföldi fellépők állítottak össze a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői számára. A bor és a sör tehát közös kedvenc, a bárszekrény további tartalmát viszont a zenei stílus határozza meg. A rocker töményet kíván: egy négytagú banda és kísérőik például a vodkában nem válogatósak, bármi jó nekik, de a whisky csak Jack Daniels lehet. Kértek még pezsgőt, vörösbort, valamint két rekesz sört. A hidratálásról sem feledkeztek meg, ehhez gyümölcslevet, teát és szénsavas üdítőket választottak. Elvárnak ezenkívül a szervezőktől egy Tahitit Noni Juice-t, amit Afrikában elsősorban hashajtóként tartanak számon, Indiában vitalizáló-, vágyfokozó szerként alkalmazzák, Ausztráliában az asztma legfőbb gyógyírja, Közép-Amerikában pedig gyulladások, fejfájás, reuma kezelésére ajánlják. A különc zenekar – amelynek nevét a SZIN-esek a barátságos viszony megőrzése érdekében nem árulták el – boldogsága még a hashajtó, vágyfokozó itallal sem teljes, szeretnének ezért egy bekeretezett Guns N' Roses fotót is az öltözőbe. Kérnek még mindezen kívül pontosan ötvenszer száz centiméteres törülközőket, összesen tizenöt darabot. Mivel a zenekar négytagú, valakinek kevesebb törülköző jut. Vagy az is lehet, hogy hármuknak elég egy-egy és csak az egyik zenész akar tizenkettőt?

A tavalyi SZIN-en a Kosheennak volt a leghosszabb a kívánságlistája. Fotó: Karnok Csaba
A tavalyi SZIN-en a Kosheennak volt a leghosszabb a kívánságlistája.
Fotó: Karnok Csaba

Egy másik, kevésbé zúzós csapat nem iszik töményet, ők gyümölcslével, teával és tejjel is kiegyeznek. Van olyan zenekar, amelyik kifejezetten magyar sört akar megkóstolni, vagy jó minőségű helyi borokat kíván. Mások csakis francia vagy olasz borokat hajlandók elfogadni.

Gyümölcs mindenképpen legyen a backstage-ben – ez majdnem olyan fontos és közös kívánság, mint a dugóhúzó és a sörnyitó. Természetesen válogatottak és szépek, és mindenképpen legyen köztük két citrom – írja az egyik zenekar a kívánságlistáján.

Az ételekre kevésbé részletesen térnek ki, van, aki vegetáriánus, és van, aki mindent hajlandó megenni, kivéve az „emlőshúst". Mások csupán szendvicset kérnek.

Hírek és igények

Nem csupán enni, inni és törülközni akarnak a zenészek, a hírekről sem akarnak lemaradni: az angolszász zeneka-
rok mindegyike kér angol nyelvű újságot. A hazai fellépőknek nincsenek speciális kívánságai. A fesztivál augusztus 27-én kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madárparádé a suliban

Szeged - 80 repülő jószággal él együtt Hódmezővásárhelyen a Gere család – szerencsére valószínűleg nem látták Alfred Hitchcock Madarak című filmjét. Tovább olvasom