Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Sztárok Szeged utcáin

Szeged - A szabadtéri My Fair Lady sztárjai közül többen már szerdán megérkeztek Szegedre. Gálvölgyi János, Tompos Kátya, Széles László, Szabó Kimmel Tamás és Venczel Vera nagy izgalommal érkezett az első szegedi részpróbára. A stáb szegedi jelenléte még nem teljes, de a hétvégi próbákhoz már csatlakozik az előadásban Doolittle szerepét megformáló friss Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán is.

Gálvölgyi Jánost elkísérte felesége és unokája is, ameddig a művész úr Pickering ezredes karakterét próbálta, a család városnézésre indult. Gálvölgyi János úgy fogalmazott: jó volt ide megérkezni, boldog, hogy ismét a Dóm téren szerepelhet. A művészek az első próba után a „szegedi éjszaka felfedezésére" indultak, többük mielőbb igazi szegedi hallét akart kóstolni, mások olyan vendéglátóhelyet kerestek, ahol a foci-vb eseményeit is figyelemmel követhetik.

Nem mindenki ért könnyen célba, mivel többüket autogramkérő rajongók állítottak meg. A próbák a nagyszínházban kezdődtek meg Novák Eszter rendező vezetésével, aki most debütál a nyaranta színházzá varázsolt Dóm téren. A rendező koncepciójában az erőteljes tömegjelenetek, látványos show-elemek a meghatározók, amire alkalmat is adnak a darabban látható színes forgatagok, a piactéri, grandiózus báli és lóversenyjelenetek.

Szegeden a My Fair Lady sztárjai


A musicalek klasszikusában lehetőséget kap a fiatalabb generáció is, hiszen a produkció rendezőjének – aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakát vezeti – osztálya is fellép. Az előadás koreográfusa, a rendező testvére, Novák Péter, akit a Dózsa című tánckrónika címszereplőjeként is láthatnak a szabadtérin.

Novák Eszter, a My Fair Lady rendezője Gálvölgyi Jánossal, a musical egyik szereplőjével Szegeden.
Novák Eszter, a My Fair Lady rendezője Gálvölgyi Jánossal, a musical egyik szereplőjével Szegeden. Fotó: DM/DV

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának első produkcióját, a My Fair Ladyt júliusban öt alkalommal láthatják és hallhatják a Dóm téren.

Múzeumok éjszakája a REÖK-ben

Június 19-én a REÖK sem marad ki az országos kezdeményezésből, és csatlakozik a Múzeumok éjszakája elnevezésű programhoz. Ez az este más lesz, mint a többi, a XIII. Táblakép-festészeti Biennálét és a 12 Pozíciót, a Darmstadtból érkező kortárs képzőművészeti kiállítást hajnali
1 óráig tekinthetik meg, méghozzá ingyenesen!

(x)

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. bélás 2010. június 22. 16:12
  „sztárok. ez a jelző, amitől falramászok.
  Mo-on ha lenne igazi sztár, valszeg nem itt lenne. Itt azok a régi szoc sztárok vannak, akik ebben a meleg fertőben el tudtak idáig vegetálni”
 • 21. purgator 2010. június 21. 08:31
  „20. hozzászólás Ferrer 2010.06.21. 00:12
  Nos akkor egyszerűbb, kézzelfoghatóbb megvilágításba helyezném a gondolatot. Addig nincs is gond a "politikai humorral" amíg az nem kizárólagosan egyoldalú és nem erőltetetten hazug, hanem a poénok konkrétumokra támaszkodnak. Ezen felül létezik minőségi különbség is, az említett ripacsot Hofival nem egy lapon, egy könyvben említeni nem sok humorérzékre vall. Az meg, hogy zsidó létére nem nevezték nácinak, az feltevésnek már viccesebb a kis kedvenc ripacsod összes erőlködésénél.
  Mire alapozod határozott kijelentésed, mit szeretnék láttatni a "pártatlan" médiában? Második fatális tévedésed után már csak az lenne hátra, hogy tisztázzuk, ki közülünk az agitátor?
  Zorbánfóbiád, mint egyéb mentális egészségügyi károsodás, magánügy. Hogy ezt párhuzamba hozod még a haza, béke és demokrácia kifejezésekkel, arra utal, hogy halvány fogalmad sincs azok jelentéséről.
  Miféle igaztalan ostobaság, hogy "sugallom, az emberek nem nézhetik amit szeretnének"?
  Tudomásom szerint, szabad véleménynyilvánító fórumon vagyunk és ez a privát véleményem, akár tetszik, akár nem. Nődd ki légyszíves a pártállami megszokásaidat, a "népidemokrácia" szabadságát, ahol mindenki azt csinálhatta, mondhatta, amit szabad volt. Éppen hogy a nagy "kínálat" miatt szorulnak rá sokan némi irányításra, hogy ne a médiaszeméten éljék le az életüket, amikor - korlátozottan, de - értékes kulturális lehetőségek is léteznek. Diktatúráról és korlátokról ebben az országban 1989 után csak 2006 óta lehet beszélni. A tények makacs dolgok, remélem nem kívánod letagadni a csupán azóta, korlátok között megült nemzeti ünnepeket. Ha egy vezető nem csak a saját és holdudvara javát nézi, hanem tőle telhetően megpróbál tenni az őt, választásával megtisztelő Istenadta nép érdekében is, akkor nincs félnivalója, nincs szükség arra, hogy kalitkában ünnepeljen, népétől elzárkózva. Ez ennyire egyszerű.”
 • 20. Ferrer 2010. június 21. 00:12
  „purgator,
  Nem értem, mi baj van azzal, ha valaki a humor eszközével bírálja az aktuálpolitikát.. Hofi is ezt csinálta, mégsem nevezték őt ezért nácinak vagy ripacsnak. Tudom, tudom, te legszívesebben minden médiumban a Kárpátiát láttatnád egész nap (rosszabb esetben I. Viktor szent beszédeit), de fogd fel, hogy az ilyen agitációval nem teszel a hazáért, békéért és a demokráciáért és semmit, hanem csak ártasz, mivel azt sugallod, hogy az embereknek nincs szabad választása - nem nézhetik azt, amit szeretnének, nem szerethetik azt, akit akarnak. És gondolom te se akarsz egy diktatúrát és korlátokat.”
 • 19. CID 2010. június 20. 17:55
  „Palibá. Igen neked szólt. Öreg vagy már üljél le edd meg a bedobósod aztán csitu papi :)”
 • 18. varadipal 2010. június 20. 11:15
  „3., Sunlight 88. Ez nekem szólt? Én voltam előtted, mint 2-es sorszámú hsz. Van a címzettednek neve?”
 • 17. purgator 2010. június 20. 10:28
  „Globalizációs liberós alaptörvény minden, ember által alkotott, működő értéket ellehetetleníteni, ezzel szemben a bűnből erényt kikiáltani? Hogy kerülhet a kultúra tárgykörébe egy olyan ripacs, aki "sztár" a maga szemétdombján Győzikével, Feketedákóval, Maúnikasó és Jaózsibarát fogasléceivel együtt?
  A "Star" titulusért valamikor világszinten kellett egyedit produkálni, nem kilóra, világnézetre, származásra vagy nyelvtechnikára mérték.”
 • 16. Natasha 2010. június 20. 07:54
  „A sztárok is ugyanolyan lyukból bújtak ki mint az egyszerű kétkezi munkások. Akkor miért kell őket Isteníteni?!”
 • 15. purgator 2010. június 20. 05:38
  „Az mitől politikai megítélés, hogy csúcsteljesítménye bohócipari téren csúcsosodott ki, Beni Hill lemajmolásában? De hogy mindezt ellensúlyozza, ő vitte politikai szintre a "művészetét" a hetihetesben vállalt "humor nagyágyúja" nullás alapszéria modell elvállalásával. Meg lehet nézni a többi géniuszt is, akikkel ott ül. Mínuszon áll a léc, úgy kell kiásni az értékeléshez a "kicsihuszártól" kezdve "Dart Waderen" keresztül a buta közlotyóig.
  Sztárok - mint Szélestojás? Venczel Vera, Bezerédi megemlítendő, azután praktikusan csend honol.”
 • 14. purgator 2010. június 20. 05:18
  „11. hozzászólás Ferrer 2010.06.19. 21:55
  Hozzád képest bizonyára "hatalmas színész" - mert Te hány centi alacsony vagy? 150? Ezzel a majommal nem leszünk kultúrváros!”
 • 13. Lúdasmatyi 2010. június 19. 23:50
  „Remélem egyre több neves, nagy színész látogat el városunkba,mert Szeged hamarosan a legnagyobb kultúrvárosok között emlegetett város lesz.”
 • 12. asztenoszsz 2010. június 19. 23:31
  „Gálvölgyi már amortizálta magát a heti hetesben.Oda való...nem volt egyetlen, eget rengető színházi szerepe sem. Vén bohóc, politikai guru.”
 • 11. Ferrer 2010. június 19. 21:55
  „Gálvölgyi igenis hatalmas színész. Aki meg politika alapján értékel valakit, az először is buta, másrészt a kultúraellenességét is kimutatja.”
 • 10. baldrick 2010. június 19. 19:57
  „Nem szeretem a "sztár" szót. Ki számít annak? Akinek ismert az arca? Vagy esetleg az, aki már valamit le is tett az asztalra?”
 • 9. purgator 2010. június 19. 19:27
  „Diafilmsztárok. Na, ne! "SZÍNÉSZ"? Egy ripacs a hetihetesből.”
 • 8. barkzso 2010. június 19. 19:25
  „Gálvölgyi elvtárs sztár? Hát már csak az 1-2 szoci városban, de már ezek is elfogynak - akkor mehet Moszkvába...”
 • 7. Lakos 2010. június 19. 14:02
  „Gálvölgyi nem sztár. Igazi SZÍNÉSZ. Nem ugyanaz!”
 • 6. baloghkatica 2010. június 19. 13:40
  „Hozzád képest sztárok...

  Britnihez képest meg nem :D”
 • 5. asdfghj88 2010. június 19. 13:37
  „Milyen sztárok????
  Ezek sztárok????”
 • 4. lamatic 2010. június 19. 11:55
  „De hol vannak a sztárok??? Én egyet sem látok, olvasok.”
 • 3. Sunlight88 2010. június 19. 11:09
  „Kedves Előttem Szóló!Ha már egyszer eszedbe jutott, hogy meg kellene nyilvánulnod talán egy kicsit értelmesebben is tehetted volna!!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apák napjára megtaláltuk a legjobbakat

Szeged - Csanádi György nyerte el a legjobb apa címet – őt tegnapi számunkban már bemutattuk,… Tovább olvasom