Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Szteppelni is tanulnak az Ének az esőben sztárjai

Szteppelni is tanulnak az Ének az esőben sztárjai Megtartották a musical olvasópróbáját az Operettszínházban. Boldogan állt össze a csoportképhez a musical sztárcsapata. Fotók: Borbola Lilla
Budapest, Szeged - Már ismerkednek a szerepükkel az Ének az esőben sztárjai: Dancs Annamari, Gömöri András Máté és Szinetár Dóra mellett olyan nagy színészek lépnek augusztusban a szegedi szabadtéri színpadára, mint Gálvölgyi János vagy Szulák Andrea.
A Budapesti Operettszínház Csillártermében megtartott olvasópróbával megkezdődtek az Ének az esőben című nagysikerű hollywoodi musical színpadi változatának próbái. A darab fergeteges szereposztással készül a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára: Don Lockwood szerepét Gömöri András Máté, Kathy Seldenét Dancs Annamari, míg a kiállhatatlan Lina Lamonthét Szinetár Dóra alakítja Gene Kelly legendás történetében. A nagyszabású produkcióban színpadra lép Gálvölgyi János, Szulák Andrea és Kerényi Miklós Máté is.

Harangozó Gyula, a darab rendezője elmondta: a céljuk, hogy ne utánozzák le a film alapján már korábban színpadra vitt verziókat, de közben visszaadják a musical hangulatát és minőségét. Ebben Somogyi Szilárd társrendezőként segít, többek között a szöveg modernizálásával.

Az Operettszínházban bemutatták a színpadkép tervét is: egy korabeli filmstúdiót idéz majd a látvány, aminek a fémes, szürkés dizájnját Velich Rita színes jelmezei teszik egésszé. A rendező elmondása szerint a terv lehetőséget ad arra, hogy a darab „vágások" és megszakítások nélkül tudjon alakulni a színpadon.
 
Szinetár Dóra szokatlan hangon szólal meg a darabban.
Szinetár Dóra szokatlan hangon szólal meg a darabban.

Az olvasópróba felszabadult hangulatban zajlott, aminek egyik fő oka Szinetár Dóra nagyszerű alakítása volt: a legtöbben először hallották a színésznőt a történet szerint szörnyű hangú Linaként – garantáltan megnevetteti majd a szegedi nézőket is. Dancs Annamari ígérete szerint hasonlít majd a filmbeli Kathyre, miközben önmagából is ad. Gömöri András Máté nehezített pályának nevezte a szegedi szabadtérit a többezres nézőtér és a hatalmas színpad miatt. – Kell tudni adni egy picit klasszikus, modern ízt, amitől megkapja a darab azt a különleges fűszert, amitől az ember rá tud kattanni és többször meg tudja nézni – mondta a főszereplő.

Szulák Andrea számára meghatározó élmény volt az Ének az esőben című film gyermekkorában, ezért nagyon boldog, hogy szerepelhet majd benne.

A Dóm téren augusztus 12-étől látható darab próbái gőzerővel folytatódnak a következő hónapokban, a színészeknek ugyanis nemcsak a szöveget kell elsajátítaniuk: a dalok és a koreográfia mellett néhányuknak szteppelni is meg kell tanulni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évre utasították ki a migránsokat

A bíróság döntéseit a vádlottak és védőik tudomásul vették. Tovább olvasom