Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Sztrádafutás az M5-ösön

Az M5-ös Szeged és Röszke közötti szakaszának átadásakor, március 11-én, szombaton 15 órakor avató futóverseny kezdődik, a 14 kilométeres távot Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter is lefutja. Cikkünkből letölthető a verseny kiírása és nevezési lapja.
A világ nagyvárosaiban rangos esemény egy tiszteletet parancsoló, 14 kilométeres táv lefutása különleges rendezvények alkalmával. Ezt Szetey András, lapunk főszerkesztője mondta el tegnap azon a sajtótájékoztatón, amelyen a sztrádaavató futóverseny megrendezését bejelentették. A szervező a Napraforgó Futóklub – vezetője, Lévai Imre már tavaly felvette a kapcsolatot az AKA Zrt.-vel –, a médiapartnerek a Délmagyarország és a Rádió Plusz.

Szetey András hozzátette: az AKA Zrt. – az M5-ös beruházója és egyik tulajdonosa – nélkül nincs sztráda, résztvevők nélkül viszont nincs futóverseny. Ezért arra kéri a szegedieket, minél nagyobb számban induljanak az autópályát köszöntő sporteseményen.

Vass Imre, a Rádió Plusz ügyvezetője elmondta: a versenykiírás és a nevezési lap letölthető a két médiatámogató honlapjáról: a www.delmagyar.hu, valamint a www.radioplusz.fm oldalakról, de jelentkezni még a helyszínen sem késő. A versenykiírás tartalmazza a nevezési díjat, a gyülekező helyét, időpontját, a nyereményeket és a más futóversenyekhez hasonló feltételeket.

A 14 kilométeres táv rajtvonala a röszkei körforgalom magasságában lesz, a célszalagot a szegedi északi csomópontnál szakíthatják át a nyertesek. A rajtra a jelet Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter adja meg, és ő is együtt fut majd a mezőnnyel. A sztrádaavatóra Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is várják, de az átadási ceremónia részleteiről, a többi meghívott személyéről még nem nyilatkozott Garai Valéria, az AKA Zrt. sajtószóvivője, aki szabadidejében maratoni futó, és többek között már teljesítette a párizsi és a New York-i távot is.


A Napraforgó sztrádafutás nevezési lapja

A Napraforgó sztrádafutás versenykiírása

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerestük, de nem találtuk a megyei adósokat

A gazdasági társaságok közül egy budapesti cég közel 10 milliárddal, egy celldömölki férfi pedig… Tovább olvasom