Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Sztrájkkészültség a Pick Zrt.-nél

Eredménytelen egyeztetést folytatott tegnap délután az idei bérfejlesztésről a Pick Zrt.-nél az időközben megalakult szakszervezeti sztrájkbizottság a cég vezetésével.
Eredménytelen egyeztetést folytatott tegnap délután az idei bérfejlesztésről a Pick Zrt.-nél az időközben megalakult szakszervezeti sztrájkbizottság a cég vezetésével. A sztrájkbizottság írásban tájékoztatta a munkáltatót, hogy a törvényes előírások megtartásával munkabeszüntetést szervez, már holnaptól figyelmeztető sztrájkra kerülhet sor a társaság üzemegységeiben.

Golhovics Gábor, a szegedi üzem szakszervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta, a munkáltató 4,5 százalékos ajánlatával szemben 10 százalékos béremelést kérnek. Komoly tárgyalást a továbbiakban akkor tart reálisnak, ha a 5,5-8 százalékos ajánlatot kap a szakszervezet. A pécsi részlegben már ma lehetséges figyelmeztető sztrájk, de Szegeden hétfőig várnak, mert a munkáltató akkorra ígért új ajánlatot

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének választmánya szerint „a húságazat legnagyobb munkáltatója, a Pick Zrt. gazdasági vezetése addig sem jutott, hogy értékelhető tárgyalási ajánlatot adjon. Ebben a helyzetben a szakszervezet elkerülhetetlennek látja, hogy munkabeszüntetéssel mozdítsa elő a bérmegállapodást. A HDSZ teljes támogatásáról biztosítja a sztrájkra készülő pécsi és szegedi henteseket, és a Pick Zrt. Sztrájkbizottságának támogatására kéri a húsipar minden munkavállalóját."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt ház előtt tartotta estjét Szegeden Kertész Imre

Telt háznál, több száz hallgató körében tartotta meg tegnap estjét Kertész Imre Nobel-díjas író az… Tovább olvasom