Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Sztrájkra készülnek a Volán-dolgozók Szegeden is

Országos sztrájkra lehet számítani a Volán társaságoknál, amennyiben nem hoznak eredményt az országos szakszervezeti és az országos munkáltatói szövetség közötti tárgyalások a Volán-dolgozók béremeléséről.
A január 29-ére, reggel 4 és 8 óra között tervezett munkabeszüntetés érinti a Tisza Volán helyi és távolsági járatait is, amit Virág István, a Közúti Közlekedési Szakszervezetének (KKSZ) elnöke is megerősített. Annyi bizonyos, a Volán-dolgozók 12 százalékos fizetésemelést követelnek.

Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatójának elmondása szerint a vállalat még nem tett hivatalos ajánlatot. A munkaadói oldal mindenesetre kijelölt egy bizottságot, hogy a cég nevében egyeztessen a szakszervezetekkel.

Szeri István reméli, a bérviták még középszinten megoldódnak. Arról, hogy sztrájk esetén minden busz leállna-e négy órára, Virág István elmondta: egyeztetés még nem történt. Szeri István viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy a teljes munkabeszüntetés bekövetkezzen.

Mint mondta, a sztrájktörvény előírja, hogy az elégséges szolgáltatást biztosítaniuk kell. Ezt egyébként társaságuk kollektív szerződése is kimondja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon majd megérik

Nagy az árverseny, ahogyan olvasóink is nap mint nap szembesülnek ezzel, szegedi… Tovább olvasom