Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Szűcs Béla: aki tőlem lejjebb kezdte, az festi magát

Ruzsa – Meglepődtem, nagyon váratlanul ért, hogy én lettem a díszpolgár.
Sánta Gizella polgármester asszony személyesen hozta el a meghívót az ünnepségre. Hirtelen nem is tudtam átszervezni a hétvégét, úgyhogy disznóvágásból mentem átvenni az oklevelet. Disznóölésben amúgy sem vagyok nagy segítség – mesélte az előkészületekről Szűcs Béla (64) villanyszerelő vállalkozó. – 14 éves koromban az ipari iskolában ismerkedtem meg a villannyal, addig nálunk otthon, a tanyán áram sem volt, petróleummal világítottunk. Nekem a villanykapcsoló használata is új volt, szóval aki tőlem lejjebb kezdte, az festi magát.

Ruzsa új díszpolgára, Szűcs Béla a polgármesterrel, Sánta Gizellával. Fotó: DM
Ruzsa új díszpolgára, Szűcs Béla a polgármesterrel, Sánta Gizellával. Fotó: DM

Ez kereken 50 éve volt, iskola és a katonaság után Szűcs Béla 1971-ben a téeszben kezdett dolgozni, 1979- ben kiváltotta az ipart. Azt mondja, a nagymunkákat elviszik a cégek, az istállóba viszont neki kell bemenni. Nonstop dolgozik, vasárnap délután Öttömösre kellett átmennie, mert telefonon nem tudott elmagyarázni egy apró dolgot, aztán egy ásotthalmi kertészet termálfűtéséhez kellett segítség. Nyugdíjas, visszább foghatná. Ám mindenkinek a maga gondja a legfontosabb, hát szalad, ha hívják. Locsoláskor akár egy órán is múlhat, hogy áram nélkül odalegyen a sárgarépatermés. Előfordult, hogy éjjel 2-kor hívták a határszélről, máskor egy tanya összes berendezése rázott, nem hagyhatta cserben a gazdát. Az általános iskolának is segít, hol csak szerszámot ad kölcsön, hol az informatikatermet szereli, most a falukemencét javítja. Munkája a hobbija, a saját kertjére se ér rá, de ha a három kisunokája vagy a nagyobb nála van, megszűnik a világ.

Az új díszpolgár a falunapon vette át a kitüntető oklevelet a polgármestertől. A méltatásban elhangzott: „A háztartásokban, intézményekben, gazdaságokban végzett munkájára jellemző az alaposság, rugalmasság és a lelkiismeretesség. Ismereteit rendszeresen bővíti, szívesen ismerkedik meg új módszerekkel, és alkalmazza is azokat. Mindig odafigyel a szegényekre, elesettekre, szociális érzékenysége és családi élete példamutató."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolly kiszagolta a marihuánát

Az albán férfinak fogalma sem volt róla, hogyan került a bőröndjébe a kábítószer.
Tovább olvasom