Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Szudár Béla hétvégi ajánlata: Szenvedélyem a zene

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Szudár Béla, az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi Regionális Központjának vezetője mondja el, mivel tölti szabadidejét.
Ha nem unokáival foglalkozik, zenehallgatással kapcsolódik ki Szudár Béla, az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi Regionális Központjának vezetője. A péntek délután mindig a három lány unokáé: nem csoda, az egész hetet magányosan tölti munkahelyén.

– Hétfőtől péntek reggelig folyamatosan a szegedi meteorológiai állomáson vagyok – magyarázza meg a különös helyzetet. – Péntek reggel hazavonatozom Békéscsabára, és délután én vigyázok a kicsikre, amíg a lányom dolgozik.

Szombatra többnyire marad az irodai munka. A fennmaradó időben zenehallgatással piheni ki az egész heti fáradtságot, kedvence a world music és a klasszikus zene. – Nagyon szeretek mindenfajta népzenét, ha Muzsikás- vagy Ghymes–koncertet tartanak elérhető közelségben, nem hagyom ki – meséli, majd hozzáteszi: a klasszikusok közül orosz zeneszerzőket és Wagnert hallgat szívesen.

Szudár Béla: Szenvedélyem a zene. Fotó: DM/DV

Szeret kirándulni is, de nagyon ritkán tud elmenni szabadságra, mert nehéz helyettesítőt szerezni. Évek óta a Mátrába megy a család: az alföldi famíliát elvarázsolta a hegyes vidék. – Jobban kedveljük a gyalogtúrát, mint az autós kirándulást – vallja a meteorológiai állomás vezetője, aki akkor is inkább gyalog mozogna, ha lenne autója. A mostani hétvégére nem tervez mátrai túrát, mert, mint mondja – és ő már csak tudja –, meleg idő várható, de nagy lesz a szél. – Péntek este érettségi találkozót szervező találkozóra várnak – mondja nevetve, és az is kiderül: a negyvenötödikről van szó –, szombaton pedig Gyulára megyünk a wellnessfürdőbe a gyerekekkel, nagy kedvencük ez a program. A vasárnap azonban marad szenvedélyének: a zenének.

Az erős szél miatt beltéri programot javasol az olvasóknak a hét végére: nézzék meg valamelyik új kiállítást vagy lazítsanak egy közeli fürdőben. Ha fárasztó volt a hét, érdemes egy jó könyvvel vagy zenehallgatással regenerálódni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor Vásárhelyen és Szegeden

Szeged - A március 9-ei népszavazás előtt 19 nap alatt 19 megyébe látogat országjáró körútján Orbán… Tovább olvasom