Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szülei még reménykednek

Továbbra sem találják az egy hete a Laposnál eltűnt tizennégy éves szegedi lányt. Családja is abban reménykedik, élve látják viszont Gabriellát. Gabi nevelőanyja még egy jósnőnek is kérte a segítségét, aki szerint Gabi életben van.
Gabi szülei mutatják lányuk fotóját az eltűnés helyszínén, a Laposon. Fotó: Segesvári Csaba
Kóborol valahol, nincsen tudatánál vagy nem emlékszik semmire. Talán befogadta valaki – találgatták tegnap a Laposon eltűnt Seres Gabriella szülei.

A kislány épp egy hete tűnt el a folyóban. Nem volt profi úszó. Miért választották mégis a Lapost a biztonságos strand helyett? – Iszonyatosan drága a SZUE. Ezért van mindenki a Laposon és a „Fokán" – magyarázta Gabi nagynénje. – A lányok a folyóban labdáztak, és egyre beljebb mentek. Rájuk kiáltottam: azonnal jöjjetek ki, nem tudtok úszni. A lányom szót fogadott, de Gabi nem volt hajlandó kijönni. Ki akartam parancsolni a vízből. Ekkor láttam, hogy süllyedni kezd – idézte föl Gabi nagynénje. – A lányom is segíteni akart, de gödörbe lépett, és ő is elmerült. Elkezdtem kiabálni: segítsenek, különben megfulladnak a lányok. Csak egy fiatal nő szaladt be a vízbe, aki mindkettejük karját elkapta. A lányom a parthoz közelebb kapálózott, Gabi beljebb – próbált megkapaszkodni a lányom hajában, de elsüllyedt. A vízbe rohanó fiatal nő kezéből kicsúszott Gabi keze. Hiába bukott le utána többször is, nem találta meg újra az unokahúgomat. A többi strandoló nem tett semmit. Egy napozó hölgy azt mondta nekem, hogy hiába tud úszni, nem mer belemenni a Tiszába, és egyébként sem lehet már segíteni a kislányon – mesélte Seres Mária. Az eltűnés óta a szülők minden napjukat a vízparton töltik.

Tiltótábla a Laposon

A tegnapi esőben kikísértük a szülőket és Gabi nagynénjét a Laposra, ahol megmutatták nekünk, hol süllyedt el a kislány. Őket is meglepte a két úszást tiltó tábla. – Ha ezek már múlt szombaton is kint lettek volna, nem hozom ide a lányokat. De mivel nem volt tábla, és láttuk, mennyien fürdőznek itt, azon a napon mi is a Lapost választottuk – mondta Seres Mária.

Gabi unokatestvérének tegnap jutott eszébe, hogy amíg labdáztak, egy bajuszos, szakállas férfi feltűnően nézte őket. Amikor bedobták a vízbe a labdát, és nem mertek utána úszni, ez a férfi ment be érte, és mindig Gabinak adta vissza a játékszert. – Még mondta is az unokahúgom, nézd már, mennyire figyel minket. Viccesen válaszoltam: biztosan tetszel neki. Amikor megérkeztek a rendőrök, már sehol sem láttam ezt a férfit – mondta a nagynéni. – Talán ő vihette el a lányunkat – találgattak.

Az eltűnt kislányt egyébként csütörtökön már Mancs és Radar, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsapat kutyái is keresték. – A keresés előtt odamentem a kutyákhoz, letérdeltem, és a fülükbe súgtam: találják meg a lányunkat, de ne a Tiszában – mondta Marosvári Györgyné, Gabi nevelőanyja. A Tisza újszegedi és belvárosi oldalán, a „Fokától" a határig járták be a folyó két partját. Ahol a lány eltűnt, a kutya szimatot kapott, és felnyüszített. Máshol azonban nem találtak nyomot. – A szakemberek azt mondták, három nap alatt fel kellett volna jönni a testnek. Mancs gazdája szerint nincs akkora sodrás, ami átvihette volna Gabit a határon. A magyar szakaszon mégsem találtak rá. Reméljük, hogy valahol mégiscsak kimászott a vízből. Vagy elvitte valaki. Mert ha nincs a vízben, valahol lennie kell – jelentette ki a nevelőanya.

Gabi szülei és nagynénje (jobbról) szerint csak egy fiatal nő sietett azonnal a fuldokló kislány segítségére. Fotó: Segesvári Csaba
A lány életben van. Legalábbis egy jósnő és egy parafenomén szerint. – Nagyon babonás vagyok. Szerdán hívtam egy jósnőt, aki azt mondta, a lány nincs a Tiszában, és életben van. Én is ezt érzem – tette szívére a kezét. Közben egy férfi is jelentkezett a vízimentőknél, aki már több embert is megtalált. A parafenomén azt mondta, érzi Gabi szívdobogását a Boszorkányszigetnél. A vízimentők kimentek a helyszínre, de nem találták meg Gabit – magyarázta Marosvári Györgyné.
– Amikor becsukom a szemem, látom ahogy Gabi elmerül a vízben, és nyújtja felém a kezét. Nagyon bánom, hogy nem a SZUE-ba mentünk aznap – mondta keserűen Gabi nagynénje.


Rendőrségi felhívás

A rendőrség keresi Seres Gabriella szegedi lakost. A 168 cm magas, vékony testalkatú lány haja szőkésbarna, szeme kék. Különös ismertetőjele, az egyik fülénél a cimpa felett látható bőrkinövés, a bal szeme felett pedig egy repedés nyoma látható. Eltűnésekor kétrészes, sárgás-narancssárgás fürdőruhát viselt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi onkológián egyelőre nincs szükség várólistára

Másutt van, de a szegedi onkotherápiás klinikán nincs várólista: a rákos betegeket azonnal ellátják.… Tovább olvasom