Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szulejmán sétál - akár az irodába is

Szeged - A Szegedi Vadasparkban gondozói mindennap sétára viszik Szulejmánt, a kis kölyöktevét, hogy megszokja az emberek közelségét.
Salkovics Dóra, a vadaspark munkatársa elmondta, hogy ezzel már egyáltalán nincs problémája a kis fickónak, hiszen múltkor már az irodába is kedélyesen besétált, mintha mi sem lenne természetesebb.

Miközben a kis kétpúpú tevét kihozták családjától, édesanyja a kerítés mellett kísérte. Amikor már szem elől vesztették egymást, hangos bőgésbe kezdtek, de néhány pillanat múlva mindketten megnyugodtak.

A látogatók nagyon élvezték a tevesétát. Kisgyerekek serege vette körül Szulejmánt, volt, aki azonnal megsimogatta, voltak, akik kissé bátortalanul messziről szemlélték. Dórától megtudtuk, hogy az Ázsiában őshonos kétpúpú teve naponta akár 50 kilométert is megtesz, és nagyon jól tűri a szárazságot. Ha viszont vízhez jut, 100 litert is megiszik 10 perc alatt.

Kisgyerekek serege vette körül Szulejmánt, akit mindennap megsétáltatnak gondozói. Fotó: Schmidt Andrea
Kisgyerekek serege vette körül Szulejmánt, akit mindennap megsétáltatnak gondozói.
Fotó: Schmidt Andrea

– A tevék szinte mindent meg tudnak enni: a szúrós növényektől kezdve a döghúson át egészen a cipőig vagy a sátorig – mesélte Salkovics Dóra.

Ahogy a gondozó visszavezette Szulejmánt a tevekarámba, a kis óvodások egészen a karám ajtajáig kísérték. Amikor a csikó újra a családjával lehetett, a tevék örömükben körbefutották a kifutójukat, a gyerekek pedig hangosan ámuldoztak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden rekordot megdöntött a 25. THEALTER

Sikeres színházünnepet zárt a 25. THEALTER: rekordérdeklődés kísérte a kilencnapos szegedi rendezvénysorozat közel 70 programját. Tovább olvasom