Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Szülői ámen Kübeken az egyházi iskolára

Kübekháza - A képviselő-testület után a szülők is akarják az egyházi fenntartású iskolát Kübekházán. A tervek szerint szeptemberben nyit a Remény Katolikus Oktatási Központ.
Mintegy 60 helybeli diák szülei már jelezték, hogy Kübekházára járatnák iskolába gyermeküket, és Szőregről is van érdeklődő, így nagyjából 70 tanulóval indulhat szeptemberben az új, egyházi fenntartású iskola a településen – mondta lapunknak Molnár Róbert polgármester. Korábban megírtuk: 2008 nyarán zárt be az általános iskola Kübeken, azóta a gyerekek a szőregi intézménybe járnak.

A polgármester idén január elején fordult Kiss-Rigó László püspökhöz, aki azt válaszolta, hogy ha az önkormányzat és a szülők is támogatják, akkor az egyház iskolát alapít Kübekházán. A képviselő-testület ellenszavazat nélkül igent mondott, és mostanra elegendő számú szülő is az egyházi intézmény mellett döntött.

A tervek szerint az iskola neve Remény Katolikus Oktatási Központ lesz. Az intézményt – a korábbi iskola épületét – felújítják, új lesz a homlokzat, és kicserélik a nyílászárókat. A polgármester azt mondta, az itt tanuló gyerekek térítésmentesen kapnak uzsonnát.

Kübekházán úgy tervezik, hogy az óvoda is egyházi fenntartásba kerül.

A Szeged–Csanádi Egyházmegye 5 oktatási intézményt tart fenn Csongrád megyében: Makón, Szegeden, Szentesen, Vásárhelyen és Dócon. Szeptembertől nemcsak Kübekháza, de Tiszasziget is követi a példát.

Olvasóink írták

  • 1. seawasp 2010. február 22. 13:01
    „Látom, senkit nem érdekel! :-(

    A szomszéd faluból származom, és Kübekháza mindig adta a zsákfalu képét, és anno, nem is lehetett csak úgy kikerékpározni, a szőregi faluvégéből!
    Sok sikert az iskolához, és legyen jövője a falunak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíve csücske volt a zsebóra

Ötven éve állok a szegedi színház színpadán, ebből legalább harminc esztendőmet kísérte végig ez a zsebóra – mesélte Király Levente. Tovább olvasom