Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Szumózó robotokat építettek - Mórahalmi diákok nyerték a békéscsabai programozási versenyt - fotó, videó

Mórahalom, Békéscsaba - Hatan, három kétfős csapattal vettek részt a mórahalmi iskolások a békéscsabai robotprogramozási versenyen, amit a Robot Szumó kategóriában veretlenül nyert meg Csiszár Csanád és Csák Marcell gépe.
Mint korábban megírtuk, 2015-ben negyedik helyezést értek el a budapesti robotcsataversenyen a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola robotika szakkörös tanulói. A 2016-os regionális versenyen hatodikak lettek.
 A mórahalmi iskola robotika szakkörösei ismét szépen szerepeltek, szumózó robotjaikkal veretlenül lettek elsők egy békéscsabai versenyen. A fotón Szabó Zoltán, Fürtön Szabolcs, Ruzsics Szilárd, Császár Róbert és Szabó Richárd. Az első helyezést elért diákok nem tudtak részt venni a fotózáson.
Fotó: Török János
A közelmúltban Békéscsabán megrendezett kétnapos, II. SzC Nemes-Linamar Országos Lego Robotprogramozási versenyen az iskola három, kétfős csapattal képviseltette magát a tankerület és az iskolájuk támogatásával. Felkészítő tanáruk, Farkas Zsuzsa elmondta, a robotszumó lényege, hogy a diákoknak 60 percük van arra, hogy a Lego Mindstorm EV3 készletből összerakjanak és beprogramozzanak egy robotot a súly- és mérethatárnak megfelelően. A robotoknak egy kör alakú pályán kell az ellenfél gépezetét kitolniuk a körön kívülre.

A hetedikes és nyolcadikos diákok lelkesen kapták elő a kör alakú pályát és két másik robotot, hogy megmutassák, miről is van szó. A robotokba ultrahangos vagy infraérzékelőt építenek, amely, ha egy tárgyat érzékel, nekimegy.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.


 A versenyre visszatérve tanáruk elmondta, a fiataloknak egy estéjük volt, hogy a selejtező után átépítsék a robotokat. A RoboLéták elnevezésű csapat tagjai – a 8. b osztályos Csiszár Csanád és Csák Marcell, aki már a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákja – a pénteki döntőre új konstrukcióval és programmal készültek, és a megújult robottal veretlenül nyerték meg a versenyt. – A többiek is jól szerepeltek, de nem is reménykedtünk ilyen jó helyezésben – tette hozzá a tanáruk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmájukban erősek a Móravárosi diákjai

A Móravárosi szakközépiskolába járó Bús Kitty második helyezést ért el az országos tanulmányi versenyen a kozmetikusok között, a hegesztő Krizsán Péter Zoltán harmadik lett, Fövényes Anikó pedig épphogy csak lecsúszott a dobogóról. Tovább olvasom