Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Szving, dzsessz és bor

Szeged - Rutinos borfesztiválozónak mondhatja magát Gájer Bálint: a Group’N’Swing zenekar énekese számos borfesztiválon lépett már fel. Szegeden kedd este adott koncertet, és nem hagyta ki az alkalmat, hogy kipróbáljon néhány minőségi bort a XX. Szegedi Borfesztiválon.
A 33 éves énekest a Debreczeni–Ferenczi családi borászatnál faggattuk borfogyasztási szokásairól – éppen az etyek–budai sárga muskotállyal ismerkedett.

– A szvinghez inkább a whisky passzol, a családban sincs nagyon borszakértő ember, hiszen a borfogyasztásnak régebben nem volt a maihoz hasonló kultúrája. Ezt a hiányosságot próbálom pótolni a különböző borfesztiválokon, hiszen például a rozébornak ma nagy a divatja. Ahhoz passzol is a dzsesszes, könnyed zene, ezért is szeretek játszani a különböző borfesztiválokon – mondta a The Voice zenei tehetségkutató műsor döntőjébe jutott énekes.

Gájer Bálint kedveli a sárga muskotályos bort. Fotó: Bornemissza Péter
Gájer Bálint kedveli a sárga muskotályos bort. Fotó: Bornemissza Péter

Gájer Bálint már borászati magazinban is szerepelt, elmondása szerint egyre izgalmasabb ízekkel találkozik a fesztiválokon. A magyar bort igényes italnak tartja, szerinte minden korosztály megtalálja a magának való ízvilágot és tájegységet.

– A borfesztiválok a beszélgetések, a találkozások és az addig ki nem próbált nedűk ötvözete. Ez a sárga muskotály például nagyon finom, és bár száraz, mégis édeskésebb ízvilága van – mondta a szegedi Molnár Dixielanddel is hamarosan koncertező zenész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl sok az üres hely a középiskolákban

Mintegy kétezer diák hiányzik a középiskolai beiskolázásoknál Csongrád megyében – a férőhelyekhez képest ennyivel kevesebben jelentkeztek a következő tanévre. Tovább olvasom