Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Takaréklángon

Szeged - A szolgáltatók nem állhatnak le a két ünnep között sem, a termelő cégeknél azonban más a helyzet. Nagy részükben nincs munka az év utolsó két hetében.
– Lezártuk ezt az évet, a két ünnep között csak a karbantartási, felújítási, pénzügyi terület dolgozik – sorolta Sipos Aurél. A Szilánk Zrt. vezérigazgatója azt mondta, náluk 19-e volt az utolsó munkanap. Az utolsó kiszállításokat elvégezték, legközelebb 2010-ben indul be a termelés, a dolgozók addig szabadságon vannak.

Hasonló munkarendet követnek évek óta a Szegedi Paprika Zrt.-nél is: itt 21-én dolgoztak utoljára, legközelebb január 4-én veszik fel a munkát – akkor a karbantartási feladatokat végzik el, 11-én pedig újraindul a termelés – tudtuk meg Bartos András vezérigazgatótól. Hozzátette: mivel az idei célkitűzéseiket néhány százalékkal túlteljesítették, mindenki megérdemelten pihenhet.

A két szegedi öntödében sincs munka. A Kálvária sugárúti Szegedi Öntöde Kft.-nél 18-a volt az utolsó munkanap. Kovács Sándor, a vasöntöde igazgatója azt mondta, nemcsak a válság miatt álltak le náluk a gépek, évek óta ez a hagyomány. Ilyenkor sem a beszállítók, sem a megrendelő partnerek nem dolgoznak, ezért felesleges lenne termelni.
Ugyanez a helyzet a Szegedi Finomöntöde Kft.-nél is. – A gépeket érdemes félévente karbantartani, ezeket a munkálatokat végzik el most a munkatársak. A termelés áll, a kollégák szabadságon vannak – tudtuk meg Pálos Attila igazgatótól.

Két szegedi céget találtunk, ahol a karácsony és szilveszter közötti napokban sem állnak a gépek: a Szabadkai úti Főszer Electric Zrt.-nél ma mindenki felveszi a munkát, ahogyan a Pick Szeged Zrt. falai között is dolgoznak: a virsliszezon idején itt sem állhatnak le.

Szentes, Vásárhely is szünetel

A szentesi Legrand Zrt.-nél elmondták: évek óta hagyomány, hogy a két ünnep között szabadságra mennek a dolgozók, pihennek, és ilyenkor leáll az üzem. Idén december 23-ától január 4-éig tart a szünet, akkor kezdődik újra a termelés. A vásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél az eredeti tervek szerint a szokásos téli szünet (karbantartás) december 21-étől kezdődött volna, de a gazdasági és pénzügyi válság okozta értékesítési gondok miatt már egy héttel korábban, december 14-én leálltak – tudtuk meg Sebesi Bálint ügyvezető igazgatótól, aki még elmondta: január 4-én indul újra a termelés. Tavaly még hosszabb szünetre kényszerült a cég. A két ünnep közötti négy munkanapon a kacsás, libás részleg teljesen leáll a szentesi Hungerit Zrt.-nél, míg a csirkés két-két napig szünetel, illetve dolgozik. A kacsás „szekció" január 11-én indul újra a szokásos éves karbantartás miatt – közölte Magyar József vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még voksolhatnak az év kórházára

Csongrád megye - Az esztendő utolsó napjáig voksolhatnak a világhálón a betegek – öt szempont… Tovább olvasom