Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Takarékoskodnak a megyén

Egy hónap alatt 84 millió forintot megspórolt, és zárolta az intézmények költségvetésének egy részét az új vezetésű megyei közgyűlés. Ahol tudnak, takarékoskodnak.
Költségvetést, szervezeti és működési szabályzatot módosított, új tagokat delegált különböző testületekbe rendkívüli ülésén a megyei közgyűlés – alig két óra alatt. A pénzügyi bizottság javaslata, s az új elnök, Magyar Anna előterjesztése nyomán arról is döntöttek, hogy zárolják az intézmények költségvetésében a személyi jellegű kiadásokra fordítható összeget.

Határoztak arról is, hogy a Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanácsba Simicz József helyett Nógrádi Zoltánt delegálják. Ennek a grémiumnak kell majd döntenie a régióban a finanszírozott ágyak újraelosztásáról a kórházak között. Kozma József szocialista frakcióvezető újból Simiczet javasolta, de ő csupán 12 támogató voksot kapott, míg Nógrádi 28-at.

Nyolcvannégymillió forintot takarított meg a hivatal átszervezésével a megyei önkormányzat. Siket Judit főjegyző arról számolt be, hogy megszűnt a marketingiroda, hét főt elbocsátottak, a dolgozók létszáma 146-ról 139-re csökkent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illatos tananyag a Fodor Józsefben

Az ötvenéves jubileumára készülő szegedi Fodor József szakközépiskolában az élelmiszeripar szinte… Tovább olvasom