Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Takarékosságból építettek elektromos kerítést

Szeged - Elektromos kerítést építettek a Szabadkai úti volt tankertben a már meglévő szögesdrót kerítés mögé - így szeretne spórolni a terület őrzésen az IKV Zrt.
Elektromos kerítést húztak fel a napokban a Szabadkai úti egykori tankert szögesdrót hálója mögé. Nem a határsértők ellen védik így az értékeket – takarékossági okok miatt döntöttek így.

Szinte napra pontosan öt éve került Szeged tulajdonába a volt Zalka Máté Általános Iskola épületéért cserébe a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Technika tanszékének egykori gyakorlókertje, amit azóta sem tudott értékesíteni a város. Pedig már a terület besorolását is megváltoztatták, hogy az új tulajdonosnak nagyobb legyen rajta a mozgástere. Korábban zöld zóna volt, ma már központi vegyes terület.

Szögesdrót és elektromos kerítés. Költséghatékonyabb, mint az 24 órás őrség. Fotó: Schmidt Andrea
Szögesdrót és elektromos kerítés. Költséghatékonyabb, mint az 24 órás őrség. Fotó: Schmidt Andrea

A terület az IKV kezelésében van. Néhány napja komoly munkálatokat végeztek a tankertben, sokan azt hitték, hogy végre sikerült új tulajdonos találni. De nem ez történt. Szöllősy Anita, az IKV jogi és igazgatási osztályvezetője elmondta: az egykori tankert körüli kerítésen belül a gyalogosok biztonságát figyelembe véve, azaz megfelelő távolságra egy elektromos védelmi rendszert építettek fel. A kialakítást az indokolta, hogy amíg korábban az IKV Zrt. munkatársai 24 órás élő őrizettel biztosították a területen lévő vagyontárgyak védelmét, addig a még építés alatt álló elektromos rendszer jóval költséghatékonyabb.

– A tankert azon területére kerül az elektromos védelmi rendszer, ahol értéket képviselő, megóvandó épületek vannak. A szerkezet még nincs üzemben, beélesítése előtt többnyelvű információs tábla hívja majd fel a figyelmet az esetleges veszélyre. A rendszert riasztóval is felszerelik. Illetéktelen behatolás esetén azonnal jelzés érkezik az IKV-hoz – tájékoztatott Szöllősy Anita.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra késeltek egy bevándorlót Királyhalmon

Toroczkai László is a helyszínen járt, majd közölte, az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalom irányába. A két sérültet a Pannon RTV szerint elengedték a szabadkai kórházból. Tovább olvasom