Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Takarító iskolások

Sokáig hajléktalanok lakták, az utóbbi években a szegedi Szent György tér szégyenévé vált a templom mögötti rész. Kezelése ugyan a felsővárosi plébánia hatáskörébe tartozna, de a közösség nem tudta rendbe tenni. A körzet Centrum-párti önkormányzati képviselőjéhez fordultak.
Sokáig hajléktalanok lakták, az utóbbi években a szegedi Szent György tér szégyenévé vált a templom mögötti rész. Kezelése ugyan a felsővárosi plébánia hatáskörébe tartozna, de a közösség nem tudta rendbe tenni. A körzet Centrum-párti önkormányzati képviselőjéhez fordultak. Pászti Ágnes kezébe vette az ügyet, és mivel a játszótér és a szökőkút pár éve megújult, most rendet vágatott a templom mögött.

Összekötve a kellemeset a hasznossal, a képviselőnő megállapodott a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolával: öt végzős hallgató kötelező egyhetes gyakorlatát térszépítéssel töltötte. Először kiirtották az iskola gépeivel az embermagasságú gazt, megritkították a cserjéket, legallyazták a fákat.Az iskolai gyakorlat gallyszedéssel és szemétszürettel folytatódott, a diákok végül gyomirtóval szórták be a területet. A takarítást Pászti Ágnes közel háromszázezer forinttal támogatta képviselői alapjából. A munka a Felsőváros szépítése programba kapcsolódik. A szabadidős létesítmény köré az egyházközség tavasszal betonkerítést építtet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piramisok homokból, vízből, kagylóőrleményből

Speciális fúrótechnikát fejlesztett ki a szegedi múzeum antropológusa, Varga András. Segítségével… Tovább olvasom