Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Találatok a schengeni határon

Tiszaszigeten igazoltattak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei szombaton késő este hat embert a helyi polgárőrség jelzése után.
Tiszaszigeten igazoltattak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei szombaton késő este hat embert a helyi polgárőrség jelzése után. A három-három felnőttről és gyerekről kiderült, hogy szerb állampolgárok és csak hárman rendelkeznek úti okmánnyal, míg egyikük az UMNIK (Koszovói ENSZ-igazgatás) által kiállított igazolványt mutatott fel. A csoport elfogásuk előtt néhány órával a zöld határon illegálisan lépett hazánk területére. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A röszkei határátkelőhelyen ugyanezen az estén közokirat-hamisítás gyanúja miatt állítottak elő egy férfit, aki Magyarországról Szerbiába akart utazni.

Igazoltatásakor az útlevélkezelőnek bolgár okmányokat adott, amiben a fényképet kicserélték. Előállítása után elismerte: valójában makedón állampolgár, a hamis iratot pedig hatszáz euróért Olaszországban szerezte. Szombaton ezen kívül a Schengeni Információs Rendszer (SIS) nyolc alkalommal jelzett „találatot" a Röszkei Közúti Határátkelőhelyen: minden esetben az Európai Unió valamelyik tagállama rendelt el beutazási és tartózkodási tilalmat a schengeni övezetbe be- vagy kilépni szándékozókkal szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: járdacsapda

Szeged - Bokáig gázolhatunk a Szentháromság utca járdájának repedésében. Hogy legalább bokánk ne… Tovább olvasom