Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Találkozások a temetőkben

Szegeden és a megyeszékhelyhez közeli településeken több tízezren keresték fel a sírkerteket az elmúlt napokban. Tegnap, mindenszentek napján sok helyen rendőrök irányították a forgalmat.
Fotó: Schmidt Andrea
Tegnap a megyeszékhelyen már a kora reggeli órákban bedugultak a sírkertek felé vezető utak. Tízezrek keresték fel szeretteik sírját. A szegediek, az ország más részéből és külföldről érkezők gyakran meg-megállva, csak lépésben közelíthettek autóikkal a temetők felé. A Fonógyári, a Bajai, a Szabadkai úton, valamint Újszegeden rendőrök irányították a forgalmat. A temetők belső forgalmát már a város- és polgárőrök biztosították. A rendőrség az elmúlt 72 órában folyamatosan a tolvajoktól és a gépkocsifeltörőktől óvott mindenkit. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Vad Róbert tegnap este lapzártánkkor azt mondta, a rendőrséghez nem érkezett bejelentés temetői lopásokról.

A katolikus templomokban a szentekről és az elhunytakról való megemlékezés jegyében celebráltak szentmiséket.

Mindenszentek napja egyébként mintegy fél évszázad után, 2000-ben lett újra munkaszüneti nap. A Munka Törvénykönyve módosításának egyik kezdeményezője a jelenlegi kübekházi polgármester, Molnár Róbert volt.

Ma halottak napja van. Az utóbbi napokhoz hasonlóan várhatóan még ma is sokan felkeresik a temetőket, hogy virágokat, koszorúkat helyezzenek el, mécseseket gyújtsanak családtagjaik, barátaik, közeli ismerőseik sírhelyén. Este 6-kor püspöki mise lesz a dómban, a főcelebráns Kiss-Rigó László megyés püspök. A szegedi temetők reggel 7-től este 8-ig várják az emlékezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék legnagyobb adótartozója szegedi

Egy szegedi székhelyű cég közel négymilliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. Tegnap kerestük az… Tovább olvasom