Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Talkshow nőkkel, a múzeumban

Meglepő műfajjal csalogatják a látogatókat a Móra-múzeumba. A Nőkkel a nőiességről című talkshow résztvevői a régi korok és a ma nőideáljairól beszélgetnek – a Rejtett szépségek kiállítás ürügyén.
Nőkkel a nőiességről címmel talkshow-t rendeznek hétfőn este hét órától a Móra-múzeumban, a Rejtett szépségek című kiállításban. Lapunk főszerkesztője, Szetey András beszélgetőtársai ismert szegedi nők: Markovics Ágnes, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze, Török Szilvia, a Szeviép-Szeged válogatott kosárlabdázója, Szabó Gabi színművész, Katona Márta professzor, a gyermekklinika intenzív osztályának vezetője és Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselő.

– Különböző élettapasztalattal rendelkező, eltérő érdeklődésű nőket hívtunk meg a beszélgetésre, akik különböző megközelítésből szólnak hozzá a témához. A kiállítás képein keresztül szembesülhetnek a régi korok nőideáljaival, szexszimbólumaival. A beszélgetés irányítása Szetey András kezében lesz – mondja Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense. – Sokan úgy gondolják, hogy a politikában és a közéletben való részvétel férfias tevékenység. Farkasné Pocsai Blanka képviselő mégis évek óta helytáll ezen a területen, munkáját összehangolva nőiességével. Török Szilvia kosárlabdázó a sportos nőt testesíti meg, akinek nőiessége mellett keménynek kell lenni a meccseken. Katona Márta nap mint nap kismamákkal és újszülöttekkel foglalkozik. Így jelenhet meg a beszélgetésben az anyaság. És persze Markovics Ágnes táncművésszel, aki babát vár. Ő a tánccal, a kecses mozdulatokkal közvetíti a nőiességet a nézők felé. Szabó Gabi színésznő pedig a színielőadásokon és mint televíziós is hat az emberekre – jellemzi a sajtóreferens az öt nőt.

– Azért szervezünk ilyen, első pillantásra talán a múzeumtól idegennek tűnő műfajban is programokat, mert szeretnénk, ha az emberek múzeumról alkotott képe megváltozna: nem úgy gondolnának rá, mint valami poros raktárra. A 21. századi múzeumnak többről kell szólnia. A talkshow-nak közösségformáló ereje van. Így az emberek nemcsak külső szemlélői lehetnek a múzeumi kiállításnak, hanem a beszélgetésbe bekapcsolódva, több oldalról megismerve a témát, érzelmi viszonyt is kialakíthatnak a tárlat képeivel. A szokványostól eltérő az az akciónk is, hogy aki régi szépészeti kelléket hoz magával, ingyen nézheti meg a kiállítást – tájékoztat Medgyesi Konstantin.

B.B.A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Gregor József síremlékét

Többszáz tisztelője jelenlétében felavatták a tavaly októberben elhunyt Kossuth-díjas basszista… Tovább olvasom