Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Talmácsi Gábor motoros világbajnok szíve már foglalt

Szeged - A motoros világbajnok, Talmácsi Gábor, ha éppen nem motorozik, akkor fut, internetezik, moziba és gokartozni jár a barátaival. Szereti a táskákat, majdnem minden második héten vásárol egy darabot. Mostanában nagyon elfoglalt, legközelebb karácsonykor lesz ideje pihenni, akkor külföldi nyaralást tervez a családjával.
Ahogy ott ült múlt hét végén Talmácsi Gábor a szegedi sportcsarnok lelátóján, és dedikálta rajongóinak életrajzi könyvét, illetve más apró emlékeket, látszott, hogy élvezi ezt a szerepet. Tekintete kedvességet árasztott, minden érdeklődőhöz volt pár közvetlen szava. Szeméből sugárzott a boldogság, és a bajnoki büszkeség rá volt „írva" az arcára. Természetességével elbűvölte vendégeit, a kisfiúk folyamatosan az ölébe kéredzkedtek egy fénykép erejéig, hölgyrajongói pedig csodálattal nézték, miközben menedzsere, Stefano mellett aláírt.

Látszólag egyáltalán nem „bódította el" a világbajnoki arany: egy sikeres ember ilyen barátságos fellépése ma már ritka – néhány percet volt alkalmunk beszélgetni Talmával, amikor a Pick Szeged férfi kézilabda-mérkőzésre látogatott. Elmondta: már megszokta, hogy mostanában egy szusszanásnyi ideje sincs. Számos rendezvényre hivatalos, és Az életem 200 felett... című életrajzi könyvét is most, országos turné keretében népszerűsíti.

Talmácsi Gábor utoljára egy Swarovski-fülbevalóval lepte meg édesanyját. Fotó: Schmidt Andrea

– Legközelebb az ünnepek alatt tudok pihenni. Már alig várom. Akkor bepótolhatom, amire mostanában nem volt lehetőségem: moziba megyek, internetezek, és gokartozom a barátaimmal. Kevés a szabadidőm, azt általában megtervezem. A karácsonyt a családommal szeretném eltölteni, de nem itthon, hanem egy melegebb éghajlatú országban, még pontosan nem tudom, hogy hol. Ezt szánom ajándékként szeretteimnek – fogalmaz a pihenésről a huszonhat éves világbajnok, aki ha éppen nem motorozik, vagy a barátaival találkozik, kikapcsolódásként futni jár.

Családi fodrász

Az egyik hazai bulvárlap információi szerint Talmácsi Gábor gyermekkora óta ragaszkodik családi fodrászukhoz Gabihoz. Versenyek előtt már nem is ülne be másik hajszobrász székébe, hiszen szerencsét hoz neki, évek óta kabalájának tekinti.

Évente két-három alkalommal édesanyja is elkíséri a versenyekre. – Felébreszti bennem a hazai érzéseket, és szerencsét hoz a jelenléte. Ilyenkor apró dolgokban segít: elkészíti a kávémat, ebédet, vacsorát főz nekem – büszkélkedett Talma. És ha nincs vele az édesanyja, akkor is mindig vesz valami apró ajándékot neki. Úgy emlékezett, utoljára egy Swarovski-fülbevalóval lepte meg. Ő maga is szeret vásárolni, amit általában külföldön tesz meg, hiszen alig van itthon. Kérdésünkre, hogy mit vásárolt magának utoljára, azt felelte, hogy egy kisméretű oldaltáskát. Világbajnokunk bevallotta, táskamániás: majdnem minden második héten vesz egy darabot.

Mióta a világ első számú sportolói közé emelkedett, rengetegen szeretnék megismerni. Menedzserein keresztül hölgyrajongóktól is kapott már leveleket, de elmondta, ez semmin sem változtat. Foglalt a szíve. A többi, magánéletére vonatkozó kérdésünkre nem szeretett volna válaszolni. Kérte, hogy ez hadd maradjon meg neki.

Szülői aggodalom

– Amikor Talma ötéves volt, az apukája műbőrből varrt neki egy motorosruhát, és egykori síugró sisakját, amiben korábban versenyzett, szintén fiának ajándékozta – mesélte Talmácsi Judit, aki elmondta, miután férje befejezte a síugrást, rövid ideig motorversenyző volt, de abbahagyta. Elhatározta, ha fia születik, megpróbálja felkelteni érdeklődését a motorozás iránt. Édesapja játékosan vezette be Talmát a sport világába. – Azóta is folyamatosan féltem őt, de ez egy szülőtől természetes. Mérhetetlenül büszke vagyok rá – mondta sugárzó arccal Judit, aki szegedi látogatása alatt egy arany szövésű fölsőt viselt.

Gábor szülei: Talmácsi Judit és Talmácsi István. Fotó: Schmidt Andrea

– Soha nem hordtam aranyszínű ruhát, de Gábor tiszteletére az egész család felvesz valami „aranyat", és most divat is – avatott be az anyukája. Nagyon boldog, hogy férjével együtt elkísérhették a fiukat Szegedre is, hiszen nagyon keveset találkoznak, Talma sokat tartózkodik külföldön. De bárhol is legyen, mindig hoz neki egy apró ékszert vagy táskát. Korábban nem rajongott a táskákért, de a fia „megfertőzte", és most már ő is nagyon szereti ezeket a kiegészítőket. Elárulta, néha sajnálja Talmát, hogy nincs elég ideje a szórakozásra, de végül is ő sosem volt – ahogy Talma szokott fogalmazni – „parti arc", inkább a beülős, beszélgetős helyeket kedveli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent-Györgyi Albert kalandos életének titkai

Szeged - Az élet titkát kutató tudós. A sportot és a szebbik nemet egyaránt kedvelő kiváló tanár. Humanista, de kötődött a politikához. Ő Szent-Györgyi Albert, az egyetlen magyar, aki szülőföldjén élt és szegedi professzorként dolgozott, mikor elnyerte a Nobel-díjat – 70 évvel ezelőtt. Tovább olvasom