Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Talpai János: Mindent elértem

Kemény vezető voltam, nem ígérgettem – jellemzi 31 évig tartó polgármesteri munkáját Talpai János (képünkön). Újszentiván első emberévé vasárnap a 29 éves Putnik Lázárt választották.
– Mindent elértem, amit egy örökké hátrányos helyzetű településen el lehet érni. Innentől ezt vagy elrontani, vagy szépíteni lehet. Kívánom, hogy az utóbbi történjen. Egyúttal gratulálok az utódomnak – fogalmazott Talpai János, aki 31 évig vezette Újszentivánt. Munkájából a falu infrastruktúrájának fejlődését emelte ki, erre a legbüszkébb.

Az 1975 óta regnáló, önmagát kemény vezetőként jellemző Talpait azonban vasárnap leváltották. A település lakói úgy döntöttek: Putnik Lázárt választják polgármesternek. A 29 éves Putnik korábban a falu önkormányzatának és a szerb kisebbségi önkormányzatnak is tagja volt. A polgármesteri székért idén ők ketten indultak, mindketten függetlenként. Talpai János a 885 érvényes szavazat 36,61 százalékát (324 szavazat), ellenfele 63,39 százalékát (561 szavazat) szerezte meg. Négy évvel ezelőtt négy jelölt volt, akkor is mindannyian függetlenek. 2002-ben Talpai Jánosra 463-an szavaztak, a másik három induló összesen csupán 258 szavazatot kapott.

Korábban Talpai úgy nyilatkozott: ha most újraválasztják, a következő ciklusban szeretné megtalálni lehetséges utódját. A település lakói az elmúlt hónapokban lapunkban azt mondták: arra számítanak, hogy Újszentivánon újra Talpai kap mandátumot.

A váltás okairól a leváltott polgármester elmondta: valószínűleg túl sok időt töltött hivatalában. – Kemény vezető voltam, aki nem ígérgetett. Az újszentivániak talán más stílusra vagy fiatalabb vezetőre vágytak – találgatta az okokat. Hozzátette: a váltásnak nem érti, de nem is keresi az okát. Ezentúl családjával, vállalkozásával és a sporttal foglalkozik. Talpai János a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke, szeretne a szegedi és a megyei futballért dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelmes többségben Botkáék

Szegeden a választásra jogosult polgárok 47 százaléka járult vasárnap a szavazóurnákhoz. Botka… Tovább olvasom