Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Támadás Géczi József és családja ellen

A mezőgazdasági hivatal, az MSZP és a Géczi család összefonódását sejteti egy országos napilap tegnap megjelent írása. Géczi József (képünkön) szegedi országgyűlési képviselő azt mondja, politikai pályafutásának kezdete óta még nem érték sem őt, sem családtagjait személyeskedő támadások, a hagyomány most megszakadt.
Szegeden, a Belvedere-palotában közös folyosót használ a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei kirendeltsége és az MSZP megyei és városi szervezete, ami „zavart" okoz, a betérők nem tudnak eligazodni az irodák között – olvasható a Magyar Nemzet tegnap megjelent számában. Az újság megemlíti, hogy mindkét helyen felbukkannak a Géczi család tagjai. A lap kitér arra is, hogy az egyik MSZP-s iroda Géczi József szocialista képviselőé, a hivatal vezetője a képviselő bátyjának felesége, Géczi Lajosné, akinek beosztottja ifjabb Géczi József.

– Az MSZP városi és megyei szervezete jóval előbb, már a rendszerváltás óta a Belvedere-palotában székel. Az épületben nincs irodám – reagált a lap állításaira Géczi József, az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának szocialista elnöke. – Az MVH jogelődje, a Sapard hivatal, Orbán Viktor kormányzása utolsó hónapjaiban jött létre, sógornőmet nevezték ki a hivatal élére, aki régi agrárszakember. A fiamat is az előző ciklusban vették fel az agárintervenciós központba, aminek a jogutódja szintén az MVH lett. Bátyámat, hogy róla se feledkezzünk meg, még az első szabad választás után megalakult MDF-es kormány idején nevezték ki falugazdásznak. Ő egyébként neves borász is – mondta Géczi.

A képviselő megjegyezte, politikai pályafutásának kezdete, 1988 óta személyeskedő támadás nem érte. A lap egyébként nem kereste meg. – Feltételezni sem merem, hogy a támadás összefügghet azzal, hogy, mint az országgyűlés illetékes bizottságának elnöke, a napokban bejelentettem, várom a meghívást az Orbán-villába, hogy kellő magyarázat esetén még az elnöki szakaszban lezárhassam a volt miniszterelnök úr elleni vagyonnyilatkozati eljárást – mondta Géczi József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós adomány a szívsebészetnek

Másfél millió forint értékű műszert adományozott egy makói férfi a szegedi szívsebészeti klinikának.… Tovább olvasom