Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Támadták Ujhelyit, tapsolták Bodót

Bekiabálásokkal szakították meg Ujhelyi István beszédét, Bodó Imrét viszont megtapsolták egy tegnapi lakossági fórumon Szegeden. A közönség főleg nyugdíjasokból állt. Ujhelyi azt mondta, Bodó Imrét a Csodaszarvas Polgári Kör kísérte el a fórumra. Az esemény Bodó Imre szerint kissé lelkesebb volt a szokottnál, de kimondottan jó hangulatú.
Fotó: Schmidt Andrea
Bekiabált, fújjolt és tapsolt tegnap az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Ház közönsége azon a lakossági fórumon, amelyen a körzet három országgyűlési képviselőjelöltje, Bodó Imre (Fidesz–KDNP), Molnár Gyula (Zöldek Pártja) és Ujhelyi István (MSZP–SZDSZ) mutatkozott be. A rendezvényen túlnyomórészt nyugdíjas korú emberek voltak.
– Mi lesz itt, tessék mondani? – kérdeztem egy idős férfit a fórum kezdetén.
– Minden! Itt az Imre, a többi kettőt nem ismerem – válaszolta, majd hozzátette: az MSZMP hazudik, és nem is vallásos, ezért ő a Fideszre szavaz.

A fórum a jelöltek bemutatkozásával kezdődött. Bodó Imrét a közönség hagyta beszélni és gyakran meg is tapsolták a tiszaszigeti polgármestert. Ujhelyi István bemutatkozását azonban bekiabálások szakították meg. Voltak, akik a megígért munkahelyeket kérték számon, mások közölték: a felét sem hiszik el annak amit mond. Kiss Ernő, a rendezvény házigazdája, a művelődési ház vezetője ekkor – és a délután folyamán még számtalanszor – türelmet és higgadt magatartást kért. Molnár Gyula bemutatkozása nyugodtan zajlott.

A fórum közönsége főleg nyugdíjasokból állt. Fotó: Schmidt Andrea
Ujhelyi azt mondta, Bodó Imrét a Csodaszarvas Polgári Kör kísérte el a fórumra. Ezért a beszédek utáni első kérdést – mivel megszólítva érezte magát – a kör egyik tagja tette föl. A munkahelyeket hiányolta, nehezményezte a gázáremelést, ismertette saját gázszámláját. Ujhelyi megpróbált válaszolni: állami pénzből, a piaccal szembe menve nem lehet gyárakat létesíteni vagy fönntartani. A biopoliszról kezdett beszélni, de többen bekiabáltak: „Nem ez volt a kérdés!", „Hazudoztok harminc éve!", „Nem kellett volna privatizálni!" Ezúttal az időközben megérkezett Kozma József alpolgármester kérte a hangoskodókat, hallgassák meg a jelöltet. A mellettem ülő asszony kabaréhoz hasonlította a fórumot.

Botrányos vagy jó hangulatú

Botrányosnak minősítette a fórumot Ujhelyi István. Az esemény Bodó Imre szerint kissé lelkesebb volt a szokottnál, de kimondottan jó hangulatú.

Bodó Imre elmondta, az ideológiai különbségek ellenére Ujhelyivel korrekt munkakapcsolatban állnak. Közölte: Magyarországon nincs megosztottság. Kitört a taps. Kérte az MSZP-t, ne engedjen „a liberalizmus azon ágának, ami a teljes globalizációnak adja át az országot". Taps.

Egy nő azt mondta, Szörényi Levente Árpád népe című musicaljét szeretné látni idén a szabadtérin. Ujhelyi így reagált: ha januárban felmerül egy új darab lehetősége, azt már nem lehet arra a nyárra Szegedre hozni. A közönség fújjolt.

A fórum végén körbevették Bodót és Ujhelyit. Vigyázzon magára – kérte egy idős asszony a baloldali jelöltet. A polgármesterrel a tiszaszigeti templom hangszerének témáját vitatta meg egy férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizonytalanok nyomában

A pártok óriási harcot folytatnak a bizonytalan szavazók voksaiért, mert tudják, rajtuk múlik, ki… Tovább olvasom