Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Támogatást is lehet örökölni

Az anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságok öröklés miatti átvezetésére és a támogatás kifizetésére csak bizonyos feltételek mellett van lehetőség – hívja fel az örökösök figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
Az anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságok öröklés miatti átvezetésére és a támogatás kifizetésére csak bizonyos feltételek mellett van lehetőség – hívja fel az örökösök figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A jogosultság tulajdonosának elhalálozását tíz napon belül kell bejelenteni az MVH illetékes megyei kirendeltségénél, a halotti anyakönyvi kivonat felmutatásával.

A hagyatéki leltárban és a hagyatékátadó végzésben pedig szerepeltetni kell az állatállományt, az elhunyt tulajdonában lévő anyajuh-, illetve anyatehéntartás támogatási jogosultságot, valamint a különböző jogcímeken esedékes támogatási összegeket. További feltétel, hogy az örökös is rendelkezzen ügyfél-regisztrációs számmal. Az átvezetéséhez kérelmet kell benyújtani, amely tartalmazza a jogerős hagyatéki végzés hiteles másolatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpezsdítő buborékok

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom