Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Támogatni kell a hazai vállalkozásokat a technológiai változások kezelésében

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint idei második ülését tartotta a Vállalkozásfejlesztési Tanács, ahol elhangzott, hogy a magyar kormány álláspontja az, hogy a mikro- és kisvállalkozásokat támogatni kell a globális megatrendekre való reagálásban, a technológiai és a generációs változások menedzselésében.
A Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU közös, 2016. áprilisa óta futó TRINNO (TRadíció az INNOváció jegyében) elnevezésű projektjének célja megegyezik a fentiekkel: a működő vállalkozások innovációs és digitális versenyképességének javítását szeretnék elérni. A projekt félidejénél a partnerek regionális akcióterveinek létrehozása elkezdődött, a külföldről adaptálható jó gyakorlatok megismerése folyamatban van.
A Csongrád megyei partnerek nagy várakozással tekintenek az új minisztérium működésére - hiszen napjainkra az innovációs és a technológiai naprakészség gazdasági ágak mindennapjait meghatározó, megkerülhetetlen tényezői lettek a világgazdaságnak – melytől a jövőbeni kooperáció erősödését remélik.

Az 5 éves projekt (2016. április és 2021. március között) az INTERREG Europe program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóbiás Klára műveiből nyílik kiállítás - Árpád-házi szentek szobrai a dómban

Tóbiás Klára műveiből nyílik kiállítás - Árpád-házi szentek szobrai a dómban
Tóbiás Klára szobrász- és tűzzománcművész alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken, a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Tovább olvasom