Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Tanárokkal találkozott Magyar Bálint

Magyar Bálint oktatási miniszter tegnap Szegeden megnyitotta a harmadik parlagfűankétot, majd Sándor Klárával, az SZDSZ ügyvivőjével, a 2. választókerület képviselő jelöltjével Röszkén, Ásotthalmon és Öttömösön a térség pedagógusaival találkozott.
Magyar Bálint oktatási miniszter tegnap Szegeden megnyitotta a harmadik parlagfűankétot, majd Sándor Klárával, az SZDSZ ügyvivőjével, a 2. választókerület képviselő jelöltjével Röszkén, Ásotthalmon és Öttömösön a térség pedagógusaival találkozott. A miniszter kijelentette: a közoktatás tartalmi reformja során a problémamegoldásra nevelés váltotta fel a minél több lexikális ismeret elsajátítását célzó oktatást.

A nyelvi előkészítő évfolyamokon tizenötezer diák tanul, és a középiskolák több mint egyharmadában olyan gyerekek is magas szintű nyelvtudáshoz juthatnak, akiknek a szülei ezt nem tudták finanszírozni. A sajtótájékoztatón elhangzott: a magyar felsőoktatásban 2002 és 2008 között 250 milliárd forint értékű beruházás történik és 2007-ig 13 ezer új kollégiumi férőhely épül, valamint 20 ezret felújítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmerült a visszaélés gyanúja a zöld ajánlócéduláknál

A területi választási bizottság szerint a visszaélés gyanúja is felmerült az ajánlószelvények… Tovább olvasom