Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Tánccal nyílt meg a jubileumi fesztivál

A polgármester ünnepi köszöntője után Juronics Tamásék táncprodukciójával, a tüzes-vizes, látványos Új világgal kezdődött tegnap a Dóm téren a 75 éves Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi programsorozata.
Juronics Tamás látványos táncshow-jával, az Új világgal kezdődött tegnap este a jubileumi évad a Dóm téren. Fotó: Segesvári Csaba
Az Aradi vértanúk teréről startoló görkorcsolyás felvonulással indult tegnap délután a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programsorozata. A fesztivál ezen a nyáron ünnepli alapításának 75 éves jubileumát, erről a Dóm tér csillagtetős színpadán '48-as huszárok kíséretében elmondott köszöntőjében Botka László is megemlékezett. Szeged polgármestere hangsúlyozta: a szegediek hetvenöt évvel ezelőtt létrehozták a fesztivált, mert hittek benne, hogy kultúrából, szépségből és jóságból építhető város.

Nyitó előadásként Juronics Tamás 2004-ben bemutatott Új világ című látványos darabja került ismét színre. A Szegedi Kortárs Balett és a Gyüdi Sándor vezényelte Szegedi Szimfonikus Zenekar közös produkciójára megtelt a négyezres nézőtér. A tüzes-vizes táncshow ezúttal is nagy sikert aratott. A premier után a Háló Jazz formáció térzenéje marasztalta a közönséget a lelátó mögötti teraszon. Ma 16 órakor a Fekete Házban Seregi László Kossuth-díjas koreográfus és Gyémánt Csilla színháztörténész nyitja meg a Játékok történetét korabeli dokumentumok, fotók segítségével bemutató kiállítást. 18 órától a Bécsi körúti Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház kertjében A tánc világa, a tánc műfaja a szabadtérin címmel rendeznek beszélgetést. Az Új világ ma esti, második előadására kaphatók még jegyek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormos javított, Molnár hallgatott

A fideszes Molnár Zoltán egyszer sem szólalt fel, párttársa, Szőllősi Béla viszont több mint két… Tovább olvasom