Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Táncgálával zárta az évet a Tiszavirág - galéria

Táncgálával zárta az évet a Tiszavirág - galéria
Szeged - Dél-alföldi, moldvai, nagyecsedi, somogyi és rábaközi táncokat is bemutattak a vasárnapi tanévzáró gálán a deszki Tiszavirág Néptáncegyesület táncosai a Szegedi Nemzeti Színházban.
Üres hely csupán álló maradt, a 15 és a 19 órai előadáson is teljesen megteltek a sorok. Az ünnepségen jelen volt Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke. Köszöntőjében kiemelte, 2016-ban alakult meg a Tiszavirág Néptáncegyesület abban a formában, ahogyan jelenleg is működik itt, a Tisza partján.

Mint mondta, az itt élők pontosan tudják, hogy a tiszavirág három évet tölt a mederben, majd ezt követően kirepül, hogy leélje rövid életét. Három év már a tánccsoportnál is eltelt, ezt követően pedig úgy véli, egy olyan rajzási évtized következik, ami büszkeségre ad okot minden bizonnyal – tette hozzá.
Táncgálával zárta az évet a Tiszavirág. Fotó: Kuklis István (galéria)
Hangsúlyozta, a néptáncosok a legfontosabb értéket közvetítik, a magyarságot, ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy mindenki maradjon meg együtt, közösen magyarnak mindenféle szélsőség és bántás nélkül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Country életérzés Szeged belvárosában - fotók

Country életérzés Szeged belvárosában - fotók
A vadnyugat lovait vonultatták fel Szegeden, Vásárhelyen és Szentesen is. Tovább olvasom