Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Tandíj-támogatási javaslat szegediektől

A szegedi lakhelyű nappali tagozatos egyetemisták húsz százalékának – a leginkább rászorulóknak – tandíjának felét a város fizesse – ez a lényege annak a javaslatnak, melyet tegnap több párt ifjúsági szervezete írt alá Szegeden.
A szegedi lakhelyű nappali tagozatos egyetemisták húsz százalékának – a leginkább rászorulóknak – tandíjának felét a város fizesse – ez a lényege annak a javaslatnak, melyet tegnap több párt ifjúsági szervezete írt alá Szegeden. Az ötlet kidolgozói szerint ez évente nagyjából hatmillió forintjába kerülne a városnak, és körülbelül 115 diák számára tenné könnyebbé, vagy egyáltalán lehetővé az egyetemi éveket. A fiatalok alapítványi formában képzelik el a támogatást, az alapítvány számára pedig a közgyűlés a költségvetés elfogadásakor szavazná meg a szükséges forrást.

A javaslatot Botka László polgármesternek juttatják el, de ha a fogadtatás kedvezőtlen lesz, akkor a tervet költségvetési módosító indítványként Haág Zalán István önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szegedi elnöke a közgyűlés elé terjeszti. A javaslatot az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Fidelitas szegedi szervezete, az Ifjúsági Demokrata Fórum szegedi szervezete, a Baloldali Front – KISZ szegedi szervezete, a Fidelitas szeged-szőregi csoportja, az IKSZ szeged-szőregi csoportja írta alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Oscar-díjas lehet Szeged szülötte

A szegedi születésű, Los Angelesben élő Zsigmond Vilmost negyedik alkalommal jelölték Oscar-díjra. A… Tovább olvasom