Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Tangóharmonika A víg özvegyben

Szeged - Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Kesselyák Gergely karmester kérésére neves sztárok mellett harmonikázhatok A víg özvegy című produkcióban a Dóm téren.
Ugyanolyan jóleső érzés számomra ilyen hatalmas közönség előtt fellépni, mint annak, aki látja a nézők visszajelzéseit – mondja Weszely Ernő tangóharmonika- és zongoraművész, aki 11 éves kora óta teljesen vak. Az 58 éves muzsikust felesége, Ibolya kísérte el Szegedre, ahol a péntektől látható Lehár-operett utolsó előadásáig, július 23-áig maradnak.

– A tavalyi újszegedi Szegedixie-gála jó élmény volt, annak ellenére is, hogy esett az eső. Ebben az operettprodukcióban muzsikálni nem kis feladat, a második felvonást szinte végigzenélem a színpadon – párizsi hangulatot teremtve. A Dóm térnek kiváló az akusztikája. Amikor zúg a taps, kissé elveszettnek érzem magam a hangszeremmel a szabadtéri színpadokon, de ez egyszerre nagyon jó érzés is, hiszen ilyenkor tudom „lemérni" a fellépés sikerét. Ha ötven embernek játszom, ugyanúgy izgulok, mint egy négyezres közönség előtt, az első pillanatok után azonban gyorsan elszáll a drukk – árulja el az 1971 óta hivatásos zenészként dolgozó tangóharmonika-virtuóz, aki a Budapest Ragtime Band tagjaként szerzett országos ismertséget.

Szacsvay László és Hernádi Judit is megtapsolta Weszely Ernő varázslatos harmonikajátékát a Dóm téri próbán. Fotó: Hollósi Zsolt
Szacsvay László és Hernádi Judit is megtapsolta Weszely Ernő varázslatos harmonikajátékát a Dóm téri próbán.
Fotó: Hollósi Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűcs Márta szerint a sminkelés is művészet

A szegedi egyetemista, Szűcs Márta még csak 22 éves, de már híressé vált abban, amit ő csak a hobbijának nevez: a sminkelésben. Tovább olvasom