Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Tangyógyszertárat avattak a Szegedi Tudományegyetemen

Szeged - Tangyógyszertárat avattak csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyógyszerésztudományi Karán.
A húsz hallgató befogadására alkalmas oktatóegységet a kar korábbi könyvtárából alakították ki - mondta az ünnepélyes megnyitó kapcsán Fülöp Ferenc dékán.

A dékán kifejtette: a beruházás mintegy hétmillió forintba került, ezt a kar saját forrásaiból, továbbá egyetemi és alapítványi pénzekből finanszírozták. A helyiség alkalmas a gyógyszertári ellátáshoz, elsősorban a gyógyszerekre vonatkozó információk megfelelő átadásához kapcsolódó tevékenységek gyakorlására, szituációs feladatokra. A hallgatók nemcsak tipikus gyógyszerészi problémákkal szembesülhetnek így, hanem a gyakorlatok után közösen elemezhetik a feladatok megoldásának pozitív és negatív részleteit.

Csóka Ildikó oktatási dékánhelyettes elmondta: korábban csak a kötelező gyakorlat alatt volt lehetőség arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a munka emberi oldalával. Az ötéves gyógyszerészi doktori képzés során a hallgatók nyári gyakorlatként kétszer egy hónapot töltenek gyógyszertárban, majd az államvizsga előtt féléves gyakorlatuk alatt kórházi és közforgalmú patikában dolgoznak.

Közlése szerint a cél az volt, hogy a gyógyszertári környezettel a hallgatók minél hamarabb, az oktatási környezetben is találkozzanak. Így most már a másodéves hallgatók is részt vehetnek az oktatóteremben tartott órákon, a gyógyszerészi gondozás és a gyógyszerészi kommunikáció keretében. Egyszerre húsz diák tanulhat a tangyógyszertárban, a kiscsoportos oktatás követelményeinek megfelelően. Az oktatási egység Novák István professzornak, a kar egykori dékánjának és tanszékvezető egyetemi tanárának nevét kapta.

A tangyógyszertár kialakításának ötlete onnan eredt, hogy a jogi karon berendeztek egy "minibíróságot" - tette hozzá Csóka Ildikó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papucsban tekert Albániáig Attila

Mindössze egy sátrat, néhány ruhát és a túrazsákját pakolta biciklijére a szegedi Tóth Attila, így indult el Albániába. Tovább olvasom