Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Tanuljunk egymástól!

Holnap a három dél-alföldi felsőoktatási intézmény közös konferenciát rendez a TIK-ben: a téma a munkaerőpiac és az oktatás kapcsolata, a piaci igényekre épülő minőségirányítási rendszer bevezetése.
A dél-alföldi régió három felsőoktatási intézménye, a Szegedi Tudományegyetem, a Tessedik Sámuel Főiskola és az Eötvös József Főiskola a munkaerőpiac igényeire közvetlenül épülő minőségirányítási rendszer bevezetésén dolgozik. A program egyik alappillére az, hogy egymás eredményeit megismerjék, az egymástól tanulás filozófiáját terjesszék és tapasztalatcseréket szervezzenek.

Első alkalommal idén február 25-én, Szegeden Regionalitás, minőségügy, felsőoktatás címmel szerveztek konferenciát, amely első lépés volt afelé, hogy közelítsék a munkaerőpiac elvárásait az oktatási kormányzat és a felsőoktatási intézmények által érzékelt követelményekhez. Majd szeptember 13-án, Baján vitatták meg a felsőoktatási intézmények tevékenységének minőségi dimenzióit a régió munkaerő-piaci, illetve gazdaságpolitikai szervezeteinek bevonásával és közreműködésével.

A téma és a közös gondolkodás holnap a harmadik, Tanuljunk egymástól! című konferenciával folytatódik a TIK-ben, 10 órai kezdettel: immáron a munkaerőpiac szereplői is elmondhatják eddigi tapasztalataikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom