Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Tanulságos mese férfiaknak

Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Dolgozni járt, a felesége meg csak otthon ült. Szerette volna, ha a felesége is megtudná, mi mindenen megy keresztül nap mint nap, ezért egy este így imádkozott.
„Mindenható Atyám! Mindennap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretném, ha ő is megtudná, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek, uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk. Ámen."

És Isten az ő végtelen bölcsességében meghallgatta a kérést, és a férfi másnap reggel már női testben ébredt. Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészítette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte őket az iskolába, hazament, összeszedte a vegytisztítóba való holmikat, és elvitte, megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni, kifizette a számlákat. Kicserélte a macskaalmot és megfürdette a kutyát.

Ekkor már délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon ágyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, és még a konyhát is felseperje és felmossa. És már rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafelé még vitatkoztak is vele egy sort. Kitett egy kis sütit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak. Ezután felállította a vasalódeszkát, és tévét nézett, miközben vasalta a ruhákat. Fél ötkor nekiállt krumplit pucolni, és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt mellé vacsorára. Utána kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket, megfürdette a gyerekeket, és ágyba dugta őket. Kilencre már nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával még nem végzett, úgy döntött, ő is bebújik az ágyba, ahol még elvárták tőle, hogy eleget tegyen házastársi kötelességének, és ő ezt panasz nélkül meg is tette.

Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az ágya mellé, és így imádkozott: „Mennyei Atyám! Kérlek, Uram, csináljuk vissza a cserét!" És Isten az ő végtelen bölcsességével ezt felelte: „Fiam, látom, tanultál a leckéből, és ezért boldogan cserélem vissza a dolgokat, csak kilenc hónapot várnod kell még. Tegnap este ugyanis teherbe estél!"

Olvasóink írták

 • 5. Nitta 2007. november 29. 19:16
  „huhh kicsit megdöbbentem mikor olvastam :S kegyetlenség amit a férfiak többsége besem lát hát az asszony csak otthon ül ez van ilyen az élet sajnos de azért mi nők fogjunk össze jöbb holnapért!!”
 • 4. cyt 2007. november 29. 17:16
  „Nekem valahogy hiányzik az, hogy nem tudom ki irta a cikket (bár sejtésem azért van). De talán jobb is, hogy a szerző nem merte felvállalni a szereplést. Mert ez egy nagyon ROSSZ cikk. Nagyon ROSSZ, mert nagyon féloldalas. Iszonyúan féloldalas. Bántóan féloldalas. Ha férfi lennék, akkor azért kérném ki magamnak a cikkben irtakat, ha nő lennék, akkor meg azért.”
 • 3. jtlnow 2007. november 25. 18:32
  „Fele igaz, fele nem. De minek erröl beszélni? Mindenki csinálja a dolgát, ilyen az élet......”
 • 2. joy 2007. november 24. 04:12
  „:o)))))”
 • 1. Mese 2007. november 23. 15:47
  „Nagyon jó cikk,gratulálok az írónak hozzá XD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtunk az őszi fáradtság - képek

Tovább olvasom