Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Tápéi, petőfitelepi suliügy

Önállóak maradnak a tápéi és a petőfitelepi iskolák – jelentette ki az összevonásukról szóló szóbeszédre reagálva a helyi képviselő. Egy szaktanár azonban több iskolában is tanítani fog.
Tápén és Petőfitelepen elterjedt, hogy összevonják a Bálint Sándor, a Hunyadi János és a Petőfi Sándor Általános Iskolát. A hírt Gila Ferenc, a terület helyi képviselője cáfolta. Elmondta: szó sincs arról, hogy bármelyik iskolát megszüntetnénk.

– Mindhárom iskola továbbra is megtartja önállóságát, mindnek megmaradhat a saját irányvonala – jelentette ki a képviselő. Az önkormányzat az igazgatóságokat sem vonja össze, az intézmények továbbra is saját igazgatósággal működnek. Az egy évfolyamú iskoláknak azonban együtt kell működniük. Ez annyit jelent, hogy néhány szaktanár a jövőben több helyen is tanítani fog. Tehát egyik napon a Hunyadiban, a másikon pedig a Petőfiben tartja majd a fizika órát.

– Csakis az együttműködéssel tudjuk fenntartani a szakszerűséget – mondta Szöginé Veczkó Ibolya, a Petőfi iskola igazgatója. Hozzátette: a tantestületből senkit nem kell elküldeni. Ezt úgy tudta elérni, hogy a túlórákat visszaadták az önkormányzatnak, vagyis a tanárok a túlóráért nem kapnak külön pénzt. A Bálint Sándor-iskola igazgatója, Szűcs Ferencné szerint az óraszám-emelkedés miatt egy félállás szűnhet meg intézményükben. A Hunyadi-iskolában Simon Márta igazgatónak többet kell számolnia, mint kollégáinak, mivel két nyolcadik osztály elballag, de a jelenlegi hetedikeseknél már csak egy évfolyamon tanulnak.

– A tanulócsoport-csökkenés és az óraszám-növekedés miatt egy állás biztosan megszűnik. Többen pedig részmunkaidős foglalkoztatásúak lehetnek – magyarázta az igazgató.

A tápéi és a petőfitelepi iskolában szeptemberben egy-egy első osztály indul, vagyis a szülők ezekbe az intézményekbe március 19-én és 20-án ugyanúgy beírathatják csemetéiket, mint más iskolákba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint a nyomravezetőnek

Néhány napon belül Isztambulban sajtótájékoztatón jelenti be Mehmet Karcsi édesanyja, Papp Edina,… Tovább olvasom