Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Tapsifüles lesz a Télapókból

Hogy hová tűnnek Miklós-nap után a csokitélapók? Nyúllá változnak! Amit nem veszünk meg télen puttonyos öregemberként, tavasszal tapsifülesként kerül a kosarunkba.
A megmaradt Mikulásokból húsvéti figurákat gyártanak majd. Fotó: Karnok Csaba
A Mikulás-csomagok tegnap reggel a csizmákba kerültek, ezzel pedig leáldozott a mosolygós csokifigurák szezonja. Bár egy-két elkésett vevőnél néhány darab talán még gazdára talál, a boltok polcairól azonban néhány napon belül visszavonhatatlanul eltűnnek a Télapó-figurák. Hogy hová? Utánajártunk a rejtélynek.

Tegnap délelőtt a legtöbb boltban még lehetett csokitélapót vásárolni. Bakri Mátyásné például a Mars téri piac egyik árusánál tizenegy figurát vett. Elmondta: csak hét végén találkozik az unokáival, ezért nem vásárolta meg hamarabb a csomagokba valót. Igaz, a Mikulás-szezon vége ellenére sem kapott árengedményt.

Ezzel azonban már nem is érdemes számolni, néhány éve ugyanis véglegesen megoldották a visszamaradó csokifigurák problémáját. Elmúlt már az az időszak, amikor az árusok – miután már a kutyának sem kellett – kartonszám vitték haza a piros ruhás öregembereket, amelyekből süteménytöltelék, vagy beolvasztva és feljavítva házi mogyorós csokoládé lett. Ma már egyetlen forint kár sem éri őket amiatt, hogy nem fogy el a készlet – a Télapók ugyanis csereszabatosak.

– Bizományba visszaveszik tőlünk a Télapókat a gyárak, még a törötteket is – mondta el Kertész Gyula bolttulajdonos. – Így most már nem kell számolgatni, mennyit is rendeljünk, ezért nem számít luxusnak, hogy még mindig jó néhány kartonnyi Mikulás áll nálunk.

Felmerül azonban a kérdés: a gyáraknak miért éri meg visszavenni a csokimikulásokat. Erre is van azonban magyarázat: mert újrahasznosítják őket. Mint megtudtuk, abból a Télapóból, ami nem kell decemberben senkinek, nyuszi lesz húsvétkor. A reinkarnációs folyamat persze fordítva is igaz: a gazdátlan csokitapsifülesek október végén már puttonyos öregemberként várakoznak a polcokon. Így válik teljessé az édes élet körforgása, és így kaphatunk egyféle magyarázatot arra, tulajdonképpen miért is piros a nyuszi szeme.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendelő adóssága és lyukas zsákja

Közel hatvanmillió forinttal csökkentette fél év alatt a szegedi rendelőintézet adósságállományát az… Tovább olvasom