Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Taroltak a mórások a gépészversenyen

Szeged - Előbb a neten keresztül beverekedték magukat a döntőbe, majd ott mindenkit megelőztek azok a mórás diákok, akik megnyertek egy rangos országos gépészversenyt.
Komplex gépészeti ismereteikről adtak számot az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának második középiskolai online versenyén az ország különböző pontjairól benevezett tanulók. Az első három fordulót az interneten keresztül bonyolították le, a legjobb nyolc csapat pedig a március 9-i budapesti döntőn mérhette össze tudását. A Szegedi Ipari, Szolgáltató, Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének tanulói – Albert Arnold, Albert Dániel, Erdős Csaba, Miklós Péter, Rózsa Tibor és Tompa Dániel – vitték el az első díjat.

Nyolc csapat közül a szegedi vitte el az első díjat. Fotó: DM/DV
Nyolc csapat közül a szegedi vitte el az első díjat. Fotó: DM/DV


– Tavaly ugyanezen a versenyen harmadik helyezést értünk el, az akkori csapatunk bővült két tanulóval erre a megmérettetésre. Körülbelül 40–45 szakközépiskola és gimnázium indult idén összesen – mondja Pappné Pap Szilvia felkészítő tanár. A döntő három részből állt: egy rövid, számítógéppel illusztrált előadás után feladatmegoldás következett. A szervezők többek között Trefort Ágoston és Bánki Donát munkásságát kérték számon, majd a laborokban kellett helytállniuk a csapatoknak mérési gyakorlatokon.

– Ennyire jó eredmények nem jellemzőek, de az ország élvonalához tartozunk épületgépészetben. Nagyon fontosnak tartjuk ezt a területet – fogalmaz Szabó Gábor igazgató, kiemelve Pappné Pap Szilvia mérnöktanár áldozatos munkáját, amely a tehetséggondozásban szintén megnyilvánul.

A győztes csapat oklevelet, kupát és egy 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, különdíjként pedig kétnapos kiránduláson vehetnek részt, amelynek során a győri Audi-gyár szerszámkészítő műhelyének legújabb részét is meglátogatják.

Olvasóink írták

  • 2. Atlasz 2012. március 20. 05:42
    „Úgy emlékszem, régebben is ennyire jó eredmények voltak jellemzőek a Móra Ferenc Szakiskola növendékeire!”
  • 1. csiperke73 2012. március 19. 16:38
    „Jómagam is 2007-ben szkt 1.-hely MÓRA színeiben !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pallavicini-kápolna 2 az emékparkban

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark pályázati pénzből fel akarja építtetni az ányási Pallavicini-kápolna mását. Tovább olvasom