Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tartós élelmiszert vettek a szegediek

Szeged - A héten egyes termékek iránt 20–30 százalékkal nőtt a kereslet a CBA üzleteiben. A Tesco parkolójában is teli bevásárlókocsis vevőkkel találkoztunk. Főleg tartós élelmiszer kerül a spájzba.
– Hosszú évek óta nem spájzoltam be – mondta péntek délután a hóesésben Varga Kálmánné a móravárosi Tesco parkolójában. A nyugdíjas asszony bevásárlókocsijában több kilogramm kenyeret, 10 liter tejet, cukrot, étolajat láttunk.

A jó előre jelzett havazás és a tartósnak jósolt mínuszok miatt sokan kezdték már a hét elején feltölteni éléskamrájukat. A hipermarkettől lapzártánkig nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy mennyivel vásárolnak többet, de a látvány önmagáért beszélt. Volt olyan család, amelyik két teli bevásárlókocsit tolt az autója felé.

Sokan töltötték meg bevásárlókocsijukat a hétvége előtt. Fotó: Frank Yvette
Sokan töltötték meg bevásárlókocsijukat a hétvége előtt.
Fotó: Frank Yvette

– Kedd óta az egyes termékekre 20–30 százalékkal nőtt a kereslet – hallottuk Fodor Attilától, a CBA üzletlánc kommunikációs vezetőjétől. Főleg tartós pékárut, zöldséget, gyümölcsöt, húst, lisztet vesznek az emberek. Jellemzően az idősebb korosztály vásárolt be előre. Fodor Attila szerint ilyenre évek óta nem volt példa.

A megkérdezett kisboltok eladói azonban nem tapasztaltak nagyobb forgalmat. Az egyik Sárkány utcai üzletben elmondták: néhány vevőjük péntek reggel, a havazás kezdete előtt megvette a hétvégére szánt egy kilogramm kenyeret, a két napra való fél kilogramm helyett.

Olvasóink írták

 • 6. Kisg 2012. február 05. 15:35
  „5-re: mi ott vásárolunk, mióta megnyílt. Mármint a kintiben. És igen, van ÉCS (érték-csökkent) tejtermék, de az külön polcon van kirakva, és arról a polcról tudja mindenki, hogy akciós, hamarosan lejáró szavatossági idejű termékeket talál ott. Aki nem akar ilyet, az onnan ne vásároljon. Még semmi gondom nem volt sem tejfélével, sem hússal, sem zöldséggel, úgyhogy szerintem peched volt. Én anno a Sparral jártam így, azt kerülöm azóta. A Tescót is sokan szidják, nekem hosszú évek alatt mióta üzemel, nem volt vele gondom. Vannak márkák, amelyek megbízhatóak, érdemes azokat választani. Tejtermékből a Kunsági, Jásztej ami szerintem kiváló és nem is drága, felvágottból finomak a sajátmárkások, a péksütik is nagyon rendben vannak... (Mindkét helyen jók az vizes, olcsó péksütik, pedig nekem nagyon nyűgös gyomorom van, és diétáznom is kell.) A nevesebb cuccok sokkal drágábbak, de bizton állítom, hogy annyival nem jobb a minőségük.”
 • 5. Neszemetelj! 2012. február 05. 10:14
  „20-30% nőtt a CBA forgalma? Hmmm, mert ennyivel kevesebbet kaptak fizetést az emberek, és oda mennek ahol a legolcsóbb és a legsilányabb a minőség!
  Aki CBA-ban vásárol, jól nézze meg az akciós termékek szavatossági idejét, mert 2-3 nap és lejár!
  A húsárúra több odafigyelés, és erős szaglás ajánlott!
  Egy fillért nem költenék ott többé, és mindenki figyelje a részleteket, mert fejétől bűzlik a ...”
 • 4. jozko 2012. február 04. 23:25
  „Elgondolkodtató, hogy az emberek "tartós" élelmi cikkekből is csak egy két napra való tartalékkal rendelkeznek!
  Ez - havazás nélkül is - könnyelműség.
  Egyáltalán nem pénzkérdés!”
 • 3. Kisg 2012. február 04. 19:39
  „Ebben a kosárban mi a durva? Hétvégi bevásárláson vesz ennyit mindebből az, akinek mondjuk, van egy háromfős családja. Tegnap a CBA kinti üzleténél tömegével voltak olyanok, ami full tele volt. Na, ott volt pakolás, mióta odajárunk, összesen nem láttunk ott ennyi embert.”
 • 2. Szerzetes 2012. február 04. 18:55
  „Ekkora hatalom a média, és az isten állatkertje pedig hatalmas.”
 • 1. deszkás 2012. február 04. 10:48
  „Édes istenem még a nevét is elárulja. Ez a néni a krumplit meg úgy veti : 5 szem egymás fölé 5 évre.?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervezhetőbb állami támogatás

A korábbi 6 helyett 3 támogatási kategóriába sorolja a színházakat, zenekarokat a módosított előadó-művészeti törvény. Tovább olvasom