Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Tartozás fejében csempészte a füvet, Röszkénél bukott meg a svájci állampolgár

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a svájci állampolgárral szemben, aki közel 2000 frankos tartozása okán vállalta el kábítószer csempészését.
A vádirat szerint a vádlott Svájcban közel 2000 frank összegű tartozást halmozott fel, amelyet hitelezőinek nem tudott megfizetni. Az adósság rendezése érdekében elvállalta egy az eljárás során ismeretlenül maradt személy felkérésére, hogy gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Koszovóból Svájcba. A megbízóitól kapott svájci honosságú gépkocsival Magyarországon keresztül Koszovóba hajtott, ahol ugyancsak ismeretlenek a járműben kábítószert rejtettek el.
 

A vádlott 2018. április 2-án reggel jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzés után másodlagos vizsgálatra került sor a gépkocsira nem jellemző, szokatlanul rövid csomagtér miatt. Az autó hátsó üléssora mögött, az utólagosan kialakított rejtekhelyről 13 csomag és mintegy 15 kg kannabiszra jellemző növényi anyag került elő. Lefoglalták.

A Magyarország területére behozott anyag marihuánát tartalmazott, amely kábítószernek minősül, tiszta hatóanyagtartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlott letartóztatásban van, a Csongrád Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt ellene vádat. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heti fél kilót bárki le tud adni - Már lehet nevezni a Nagy Szegedi Fogyás Challenge-re

Heti fél kilót bárki le tud adni - Már lehet nevezni a Nagy Szegedi Fogyás Challenge-re
Fogyókúraverseny helyett Nagy Szegedi Fogyás Challenge-et hirdettek meg idén a városban. A júniusig tartó kihívásban heti fél kiló fogyás a cél. Mindenki, aki ezt teljesíti, nyertes lesz, és ajándékot kap. Tovább olvasom