Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Tartozás miatt le akarnak bontani egy épületet

Szeged - A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének mintegy száz aktivistája le akarja bontani egy cég épületét Szegeden - ezt azzal indokolják, hogy a társaság 22 millió forinttal adósa maradt egy alvállalkozójának.
Több mint 80 építőipari munkás gyűlt össze a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) felhívására tegnap reggel Szegeden. A helybeli, vésztői, magyaróvári, miskolci, hatvani és más településekről érkezett munkások fúrógépekkel, létrával, kalapáccsal, csákánnyal felfegyverkezve vonultak a Fehér T. és Társa Kft. Körtöltés utcai irodája elé, hogy házbontással nyomást gyakoroljanak a cégtulajdonos Fehér Tiborra.

Szűcs László Baranya megyei vállalkozót kísérték, aki négy turisztikai létesítmény építőmesteri munkáját látta el tíz hónapja a Dráva-projektben Siklóson, amelyben a fővállalkozó a szegedi Fehér volt. 44 millió forintról szerződtek, de mindezidáig csak a felét kapta meg. Az ötgyermekes vállalkozó könnyekkel küszködve mesélte, hogy adótartozás fejében már árverést írtak ki a házára. Többször megpróbált egyeztetni Fehér Tiborral, de az állítása szerint hol a szerb maffiával fenyegette meg, hol helikopterével dicsekedett. Szűcs bírósághoz fordult, de azt mondta, a többéves eljárás közben ellehetetlenül,  és nem jut a pénzéhez.

Az aktivisták. Fotó: Miskolczi Róbert
Az aktivisták. Fotó: Miskolczi Róbert

A VÉSZ faxon bejelentette a demonstrációt a rendőrségen, érkezésükkor tucatnyi rendőr állt a szegedi vállalkozó háza előtt. Egy óra múlva már 60 rendőr nézett farkasszemet a 80 bontani szándékozó munkással. Hozzájuk később még 20 rohamrendőrt is kivezényeltek, és lezárták az utcát.  Barta János rendőr alezredes próbált egyeztetni a munkásokkal, akik a rohamsisakok, gumibotok, pajzsok láttán egymásba karolva leültek az aszfaltra. A VÉSZ vezetője, Éliás Ádám csengetésére nem jött ki a házból senki. Az állítólag bent tartózkodó Fehér Tibor telefonon annyit mondott: már így is többet fizetett a kelleténél. Biztonságban érzi magát, mert rendőrök őrzik a házát, de kijönni és „disznók közé keveredni" nem akar. 

A rendőri egyeztetés nyomán a közvetlen érintett Szűcs László a rendőrségre ment, és feljelentést tett Fehér ellen az élete veszélyeztetése miatt. Azt mondta, elszántak és elkeseredettek.

A rendőrök, Fotó: Msikolczi Róbert
A rendőrök. Fotó: Miskolczi Róbert

Többségük túl van már a bírósági eljáráson, rendőrségi feljelentésen. Nem sikerült hozzájutni a pénzükhöz.  A 14 vállalkozás közül, ahol kilátásba helyeztek ilyen nyomást, 10 tárgyalt, eggyel meg is egyeztek a sorstársai. Fehér az egyetlen, aki az általuk szabott fizetési határidőre a füle botját sem mozdította. Lapzártánk előtt a tüntetők elvonultak. Éliás Ádám azt mondta, felfüggesztették az akciót. Arról, hogy mikor folytatják és hogyan, nem árult el semmit. Fehér Tibor nem kívánt nyilatkozni. 

Előzmények

2008. június 6-án egy szaporcai építési vállalkozó tüntetett Fehér Tibor Körtöltés utcai cége előtt a ki nem fizetett munkáért. Szeptember 25-én a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének támogatásával Szűcs László megjelent a Körtöltés utcai cégnél, és mivel Fehér Tibor nem állt szóba vele, megbontotta az épület kapuját.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. ?? 2008. október 23. 23:14
  „Kíváncsi lennék rá mennyibe került ez a "rendőrségi védelem"?”
 • 61. zoltanz 2008. október 23. 15:17
  „KíváncsiFáncsi!
  Arra van a bérgarancia alap, hogy többek között az általad is említett cégek (volt) dolgozóinak munkabér, végkielégítés, stb. követelését kifizesse az állam. Akkor fizették ki, (a felszámoló utaltatta ki mindenki lakossági folyószámlájára), amikor teljesen véget ért a felszámolás, az is igaz, hogy addigra már senki sem dolgozott ott. de a pénz mindenkinek ki lett fizetve, azoknak persze, akik nem kapták meg, amikor még volt nagy cég. Persze, sáros ebben a felszámoló, mert ennyivel is többet tud bemosni a saját zsebébe, naná, fizessen az állam a közösből.”
 • 60. hahaha 2008. október 22. 18:12
  „tele káromkodással az összes üzenet, és azért, mert én meg meg mertem írni a frankó tényállást, törölték az üzenetem... hajrá délmagyar!”
 • 59. Kíváncsifancsi 2008. október 22. 13:04
  „Alaposan átolvastam a fenti cikket és felmerült bennem a
  kérdés: a Délépítő Zrt által ki nem fizetett dolgozók sorsa
  mikor fog rendeződni? A vezérkar ott is teljes nyugalommal
  vitte csődbe a céget és valamennyien átsétáltak az ugyan-
  csak vitatott erkölcsű Strabaghoz,gondolom vitték magukkal
  a Délépítő-től kimentett dolgokat.
  A Délépítő felszámolását végző céget a Horizont Holdingot,anna
  vezetőjét,Dr.Munz Károly Urat is meg lehetne kérdezni,hogy
  hogy halad a felszámolás 2007.május 09.-e óta,ki és hogyan
  lett kártalanítva,akarom írni,jogosan kifizetve, mi van az elma-
  radt végkielégítésekkel, stb?”
 • 58. iGAZi 2008. október 22. 12:16
  „Ez azért egy rohadt mocskos csaló, szélhámos! Ha még mer valahol megjelenni, egy (szemen) köpésnek nincs nagy kockázata, annyit megér(demel). Miért hallgat és lapít? Erre szokták mondani, hogy költse koporsóra az elcsalt pénzt!”
 • 57. KYLIMAN2 2008. október 22. 10:06
  „Na ez szép!

  Mit olvasunk a sorok között? Becsületes munkával pénzt KERESNI, és öt gyermekes családot eltartani MA MAGYARORSZÁGON NEM LEHET!
  ÉPPEN EZÉRT GYURCSÁNY IS MEG MONDTA " EL LEHET MENNI MAGYARORSZÁGRÓL!" EL IS MEGYEK VAZZE, DE AKKOR NE TARTSD A JOGODAT A KÜLFÖLDI KERSETEMHEZ!
  ÉS HOL VAN ILYENKOR A GYORSÍTOTT ELJÁRÁS? BEZZEG HA NEKI KELLENE VALAMI AKKOR 5 MUNKANAPON BELÜL HALADÉKTALANUL FIZESSE BE! UNDORÍTÓ”
 • 56. Horton 2008. október 22. 09:07
  „Kedves " 140 " !

  Az attól függ, hogy mennyi pénz van mögötted, és meddig ér a kezed.”
 • 55. 140 2008. október 22. 08:41
  „Kérem szépen, ha én holnaptól nem fizetek a Dégáznak, vagy a Démásznak, ami miatt le akarják szerelni a gázórámat, akkor rendőrt hívhatok?
  Kérek szépen választ erre a kaérdésre, mert igen nagy kedvem lenne hozzá.”
 • 54. keményenkell 2008. október 22. 00:46
  „Így kéne ma az országban minden tekintetben eljárni. Csak támogatni tudom őket.”
 • 53. LukSzusz 2008. október 21. 21:10
  „Sok féreg rendőr,bezzeg ha az ő apjának tartoznának,mocskosok.”
 • 52. k 2008. október 21. 20:46
  „Mit kell védeni azt aki hazudik, meg lop!”
 • 51. toth gizella 2008. október 21. 20:44
  „igen az igazsagtalansagot es a tolvajokat megint vedi a torveny.
  elljen az igazsag!!!remeljuk egy napon a torveny is az igazsag oldalan all majd.szomoru mindenki aki felelos szegyelje magat”
 • 50. Cc mellett 2008. október 21. 20:38
  „csak 1 vélemény! te rendőr vagy? szerintem tuti, mert a hozászólók között eddig van egy rendőr!”
 • 49. csak 1 vélemény 2008. október 21. 20:14
  „Cc !
  " rendőrállat "írod. Te mi vagy,hogy így fogalmazol ?Nekik ez a foglalkozásuk,a munkájuk Te milyen állat vagy ?”
 • 48. DMagóg 2008. október 21. 20:12
  „Itt a lehetőség a cég vezetőjének, hogy magyarázatot adjon a fizetés megtagadására. Lehet, hogy megértjük, ha igazat mond.
  Lehet, hogy a peresítés csak része a halogatásnak, akkor pedig tényleg szemét dolog!”
 • 47. bocko71 2008. október 21. 20:08
  „,,Hihetettlen,, te hihetettlen vagy!! FUSS ÖREG, FUSS”
 • 46. Cc 2008. október 21. 19:53
  „Hát, hogy a rendőrállatok a csalót védik, semmi remény.”
 • 45. sziabubu 2008. október 21. 19:37
  „Javasolnám a követelés behajtás első lépésének a rendőrségi feljelentést. Bűnügyben nyomoznak, elég gyors, nem kell tökölni polgári perrel éveken keresztül. Ha megáll a vád: jó vastagon megmérhetik a szemeteket. Különösen nagy értéknél (azt hiszem 6 millió felett) 2-8 év jár.”
 • 44. -26 2008. október 21. 19:29
  „26-os hihetetlen!
  Te vagy Fehér Tibor vagy nem vagy észnél? Komolyan csőcseléknek tartod a végső elkeseredésükben utolsó szalmaszálba kapaszkodó embereket? Felfogod, hogy hány és hány kisvállalkozó ment már így tönkre? Sosem írtam még ilyet, de úgy kihoztál a sodromból, hogy muszál lefaxfejeznem téged!”
 • 43. sziabubu 2008. október 21. 19:28
  „Köszi! A cégemnek 29.620.000,- Ft-tal tartoznak 38 hónapja. Szerintem mindegyik adóst le kellene csukni. Az enyémnek is rezeg a léc: 2-8 év csalásért. A popó bánja odabenn...”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem látványosan, de halad a munka a Petőfi sugárúton

Szeged - November végéig még biztosan kerülgetik az autósok a munkagödröket a szegedi Petőfi Sándor sugárúton. Tovább olvasom