Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Tartozását rendezte volna a marihuána segítségével - szerb-dél-afrikai drogcsempészt ítéltek el Szegeden

Élettársa autójában rejtették el a kábítószert - 22 csomagban csaknem 17 kiló marihuánát. Mutatjuk, mit lehet ezért kapni. Az egész történet egy 8500 eurós kölcsönnel indult.
Jogerősen hat és fél év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy szerb és dél-afrikai kettős állampolgárságú férfit, aki csaknem 17 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Csehországba csempészni. A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.
 

A férfi nem tudott visszafizetni egy 8500 eurós kölcsönt, és a hitelezői felajánlották neki, hogy tartozását rendezheti, ha kábítószert szállít Koszovóból a csehországi Teplicébe. 2017 szeptemberének végén Szerbiában, Nisben található lakóhelyéről elvitte élettársa autóját Koszovóba, Prizrenbe, hogy ott drogot rejtsenek el benne.

A vádlott az átalakított autóval a röszkei határátkelőhelyen október 20-án éjjel jelentkezett belépésre. A pénzügyőrök az ülések alatt és a hátsó lökhárító mögött kialakított rejtekhelyeken 22 csomagban csaknem 17 kilogramm marihuánát találtak.

A vádlott beismerte bűnösségét. A táblabíróság ezzel a döntéssel helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

(leadképünk illusztráció - a szerk.)

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztamérgesi Mol-nyertesünknél főzi a kávét az új masina

Pusztamérgesi Mol-nyertesünknél főzi a kávét az új masina
Előfizetőnk, a pusztamérgesi Almási Nikolett nevében testvére, Hunyadi Mária vette át… Tovább olvasom