Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Tavaszi fesztivál – harmadszor

Harmadik alkalommal rendezik meg március 16. és április 2. között a Szegedi Tavaszi Fesztivált, amelynek programsorozatában szinte minden műfaj képviseltetve lesz.
A város kultúrája olyan, mint egy évelő virág: a téli álom után tavasszal újjászületik, nyárra teljes pompájában kibontakozik és évről évre terebélyesedik – mondta Kozma József a III. Szegedi Tavaszi Fesztiválról tartott tegnapi programismertető sajtótájékoztatón. Az alpolgármester szerint bebizonyosodott, hogy hosszú távon is létjogosultsága van a fesztiválszezon kezdetét korábbra hozó rendezvénysorozatnak. A fesztivál fő támogatója idén is a Spar Magyarország Kft., amelynek marketingvezetője, Fehér István elmondta: a cégnek Szegeden üzemel a legtöbb szupermarketje, ezért tartja fontosnak, hogy részt vállaljon a helyi kulturális élet támogatásából.

Elekes Zoltán fesztiváligazgató a programokról szólva hangsúlyozta: a vidéki városok közül Szeged kapcsolódik a leggazdagabb kínálattal a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz. Március 16-án a felújított Gulácsy Teremben a fővédnök, Botka László polgármester nyitja meg a fesztivált, amelynek programjában fellép többek között a Cotton Club Singers Tóth Verával, a Rajkó Zenekar, Sass Sylvia, Pitti Katalin Égető Máriával, a Pannónia Klezmer Band, Szalay Kriszta, Mikó István, Gáti Oszkár és Érdi Tamás. Kiállítással jelentkezik Kentaur, Sejben Lajos, Popovics Lőrinc, Lapis András és Jobbágy Dezső. A Mindentudás Egyeteme előadásai is kapcsolódnak a fesztiválhoz, amelynek társrendezvénye a II. nemzetközi Bartók-zongoraverseny és a VII. nemzetközi gitárfesztivál is.

(A fesztivál részletes programját március 16-i Légyott mellékletünkben közöljük, valamint elolvasható az interneten is a www.szegedvaros.hu/tavaszifesztival címen. Információs telefon: 46-6446 és 30-363-5353. Jegyek a Kárász utcai Átrium Üzletházban kaphatók.)


Magyar mise

Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar miséje március 18-án lapunk és a fesztivál közös rendezésében csendül fel a szegedi dómban. Az előadók: Sáfár Mónika, Sebestyén Márta, Sasvári Sándor, Tolcsvay László, Csizmás Ágnes és Tóth József, valamint a Rotunda Énekegyüttes. A rock oratórium ősbemutatóját 1987-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartották, még ugyanazon a nyáron a Dóm téren is elhangzott, azóta is folyamatosan nagy sikerrel játsszák idehaza és külföldön, valamint lemezfelvételt is készítettek belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom