Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Tavaszi fesztiváljaikkal is vetélkednek a városok

Szeged - A Mojszejev Táncegyüttes, Kállóy Molnár Péter és a Csík zenekar több város tavaszi fesztiválján is fellép. Négyet hasonlítottunk össze. A szegedi ma kezdődik.
A Debreceni Tavaszi Fesztivál nem csak a leghosszabb, de a legvonzóbb programokat is kínálja az általunk összevetett hasonló rendezvények – szegedi, győri, kecskeméti, debreceni fesztivál – közül. Igaz, Hajdú-Bihar nagy durranásai Szegednek két éven belül már mind megvoltak.

Al Di Meola, Mojszejev Táncegyüttes, Macskák – a 28 napon át tartó Debreceni Tavaszi Fesztivál legerősebb programjai. A világhírű orosz együttes – amely 2008 novemberében lépett föl az újszegedi sportcsarnokban – a győri fesztiválon is táncol.

Szeged ereje a Presser Gábor-koncert és a Love Letters Hernádi Judittal, Gálffi Lászlóval, Győré a Zorán-koncert és a már említett orosz táncosok, Kecskemété Rost Andrea estje és a Fenyő Miklós-koncert.


Pici átfedés van a szegedi és a győri rendezvénysorozat között is: Kállóy Molnár Péter mindkettőn megfordul. A Csík zenekar pedig koncertezik Győrben és Kecskeméten is, az előbbi helyszínen Lovasi Andrással.

Ma indul a szegedi

Marosi Kata festőművész Hétköznapi eklektika című kiállításával ma 16.30-kor nyílik a Szegedi Tavaszi Fesztivál. A Gulácsy Teremben Pataki Ferenc festőművész nyitja meg a kiállítást, köszöntőt mond Solymos László alpolgármester.

Szeged és Debrecen kiállítással nyit, Kecskemét Rost Andrea-koncerttel, Győr pedig óriásbábos utcaszínházi játékkal, téltemető felvonulással.

A dzsessz három fesztiválnak is eleme. Szegeden a rendezvénysorozat része a negyedik blues- és dzsesszfesztivál, Győrött a nemzetközi ütősfesztiválon ünneplik a magyar dzsesszt, a kecskeméti tavaszin pedig megrendezik a XVIII. nemzetközi bohém ragtime dzsesszfesztivált. A fesztivál a fesztiválon belül szervezési móddal egyébként a debrecenin kívül mindegyik rendezvénysorozat él.

A legkevesebb ingyenes programot Debrecen rendezi, Kecskemét nagyvonalú, sok műsor ingyenes, csupán néhány száz forint. Persze ízlés kérdése, hogy 400 forintért Kapos menti fehérhímzéseket vagy 11 ezer 900-ért a Mojszejevet éri meg megnézni. A majdnem 12 ezres jegyár (ami Győrben is érvényes) a legdrágább az összes rendezvényen. A táncegyüttes produkciójára egyébként van olcsóbb belépő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gesztesi Károly szegedi szerelmei

Szeged - Gesztesi Károly Kutulát, a cigányvajdát játssza majd nyáron a Dóm téren Gesztesi Károly, Kovács Patrícia és Hollósi Frigyes is tagja annak a sztárcsapatnak, akik a Cigányszerelemben játszanak a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Tovább olvasom