Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Tavaszi színházi pezsgés a REÖK-ben

Áprilisban Hobo, májusban Scherer Péter tér vissza a REÖK-be előadásokkal.
Hobo már bizonyította őszi Viszockij-estjén, hogy nem csak saját szerzeményeinek előadásával tud felejthetetlen élményt nyújtani a közönségnek: mások megzenésített költeményeit is hitelesen és szórakoztatóan prezentálja. Április 23-án előadás-sorozatának újabb részével tér vissza a REÖK-be. A Hármas oltár című estjének keretében József Attila, Viszockij és a rocklegenda Jim Morrison műveit adja elő saját értelmezésében.

Scherer Péter május 7-én egyszemélyes előadását, a Klamm háborúját mutatja be Szegeden
Scherer Péter május 7-én egyszemélyes előadását, a Klamm háborúját mutatja be Szegeden
Május 7-én a szintén országos népszerűségnek örvendő Scherer Pétert láthatjuk, aki katartikus egyszemélyes előadását, a Klamm háborúját mutatja be Szegeden. A produkció egy frusztrált irodalomtanár és az ellene teljes bojkottot hirdető osztály harcát viszi színre. A tanulók Klammot tartják felelősnek az öngyilkosságot elkövető iskolatársuk haláláért. A tanár megpróbál a normális iskolai keretek között tovább tanítani, ám ez már nem lehetséges.

„A darab olyan konfliktusokat sűrít magába, amelyekkel szinte minden iskola és osztály küzd – mondja Scherer Péter. – Klamm egy szörnyeteg: kiderül róla, hogy feljegyzéseket gyűjt diákjairól és kollégáiról. Annyira küzd és szenved a tehetetlenségtől, hogy ebben őrlődik fel, és megy tönkre idegileg." Az előadásnak a mostanában hazánkban is elterjedt, kegyetlen tanár-diák konfliktusok adnak sajnálatos aktualitást.

Jegyeket érdemes mindkét előadásra elővételben vásárolniuk az érdeklődőknek: ebben az esetben 1500 forintos áron kaphatók, az előadás napján pedig 2000 forintért.
(X)

Czutor és Lennon.
Egy estére Lennon-dallamok törik meg a REÖK kiállítótereinek csendjét, amelybe a legendás beatzenész alkotásai és személyes tárgyai burkolóztak eddig. Czutor Zoltán zenésztársaival kiegészülve ad elő Lennon-számokat a grafikák közt, majd szubjektív tárlatvezetést is tart. „Lennon zenéjének szeretetében nőttem fel, a szüleim napestig a Beatlest hallgatták. Lennon hatását ma is érezni a dalaimban. Mindazokat az alapvető értékeket képviselte, amelyek számomra is fontosak. Az egyik utolsó példakép, aki komoly ideológiai változást tudott hozni a világba." A zenész húgával, Czutor Anettel és a Belmondo dobosával, Reggel Ferenccel elsősorban Beatles- és Lennon-dalokat ad elő a REÖK-ben, illetve olyan szerzeményeket, amelyek nem a pacifista polihisztorhoz köthetők, ám nagy kedvenceiként emlegette őket. Zene, képzőművészet, filozófia, korstílus – így lesz kerek a Lennon-életmű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult a Jó kezekben akciónk: egészség, bizalom, elismerés

Ezernél is több jelölés, négy tucat portré, sok köszönőtelefon és -levél – ez Jó kezekben akciónk mérlege. Tegnapi záróünnepségünkön 6 kategóriában hirdettek nyertest. Tovább olvasom