Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Taxival vitték a gyerekeket a vadasparkba

Taxival vitték a gyerekeket a vadasparkbaAz ikerlányok és Norbika jól érezték magukat a kiránduláson. Fotó: Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook-csoport
Szeged - Több beteg kisgyereknek is feledhetetlen élményt szerzett húsvétkor a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook-csoport. Az internetes közösség motoros tagjai Bagon locsolkodtak, a taxisok pedig a Szegedi Vadasparkba vittek gyerekeket.
– Közel 20 motoros járt Fruzsinánál, a bagi kislánynál a hétvégén, akinek az anyukája kért segítséget tőlünk. A szájpadhasadékkal született kislány 6 éves lett, sajnos alig vannak barátai – beszélt a húsvéti akciójukról a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook-csoport szegedi alapítója, Berinszki Zoltán.

– Motoros tagjaink, akikből egyébként egy külön szekciót is alakítottunk, felkeresték a kislányt és családját. Vittek tortát is, és természetesen a locsolkodás sem maradt el. A családban hat kisgyermek van, közülük hárman sérültek. Aki szerette volna, a fiúk elvitték egy körre motorozni.

A taxis csoport úgy tervezte, hogy a szegedi klinika onkológiai osztályán fekvő kisgyerekek közül azokat, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, elviszik a vadasparkba, kirándulni.

– Az ünnepekre a legsúlyosabb állapotú gyerekek maradtak bent, őket sajnos nem vihettük. A lehetőséget felajánlottuk a másfél éves szegedi Norbika anyukájának. A kisfiú leukémiás. Egy másik családnak is felajánlottuk a lehetőséget. A szegedi kiskamasz Licsicsányi ikrek közül Viki nem lát, Boginak pedig a születése után pár nappal le kellett vágni az egyik lábát. Az anyukájuk egyedül neveli őket, az édesapa néhány éve elhunyt. A két családot a Rádió Taxi Három és én vittük ki a vadasparkba. A létesítmény kedvező árú jegyeket biztosított nekünk, amit ezúton is köszönünk. Még matricaalbumot is ajándékoztak a gyerekeknek. Igazán boldog délután volt. A vadaspark után még egy önfeledt játékra is sor került a lányoknál.

Berinszki Zoltántól megtudtuk, a Facebook-csoport készül a következő akcióra. Május elején, a szegedi motorostalálkozóra vinnének hátrányos helyzetű, beteg gyerekeket. Ennek azonban „ára" lesz, rajzpályázatot hirdetnek. Az első három helyezettet viszik el a felvonulásra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba lökte és kirabolta kisteleki ismerősét

A Kisteleki Rendőrkapitányság eljárást indított egy helyi lakossal szemben, aki fellökte ismerősét… Tovább olvasom