Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Tb-t fizetnek az eltartottak is

Április 1-jétől minden olyan személynek, aki nem minősül biztosítottnak, nem részesül nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban, és egyéb jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásokra, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.
Április 1-jétől minden olyan személynek, aki nem minősül biztosítottnak, nem részesül nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban, és egyéb jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásokra, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. A következő hónap elejétől az eltartott közeli hozzátartozónak minősülő személyek sem jogosultak hozzátartozói jogon az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

A járulékfizetési kötelezettséget és annak megszűnését be kell jelenteni az állami adóhatósághoz, annak keletkezésétől, illetve megszűnésétől számított 15 napon belül. A fizetési kötelezettséget a 07T1011. számú adatlapon, annak megszűnését a 07T1021. számú adatlapon kell bejelenteni az állami adóhatósághoz. Az adatlapok az APEH honlapjáról tölthetők le. Az adatlapok elérési útvonala a honlapon a következő: „Letöltések > Nyomtatványkitöltő programok > Adatbejelentők, adatmódosítók". Az adatlapok személyesen, postai úton vagy meghatalmazott útján is benyújthatók a bejelentő lakóhelye szerint illetékes állami adóhatósághoz.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2007. április 1-jétől a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér 9 százalékának megfelelő összeg. Ha a települési önkormányzat polgármestere hatósági bizonyítványt állított ki a belföldi személy családjában egy főre jutó havi jövedelemről, ebben az esetben a járulékfizetés alapja a belföldi személy családjában az egy főre jutó havi jövedelem, de legalább az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonultak az ellenzékiek a szegedi közgyűlésről

A Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a szegedi egészségügyi ellátórendszer átadásáról, miután a… Tovább olvasom