Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tegnap nyitott a SZUE

A nyitás napján csak néhányan merészkedtek a szegedi strand hideg vizű medencéibe. A friss tavaszi pázsiton fekve viszont sokan élvezték a meleg tavaszi napsütést. Májusban egy felnőttjegy 1100 forintba, a gyerekjegy 700 forintba kerül.
– Ezerszáz a felnőtt, nyolcszáz a kedvezményes, hétszáz a gyerek – olvassák kánonban az ártáblázatot a bejárat előtt sorban álló gyerekek. Majd kinyílik előttük a kapu, és önfeledten kiabálva rohannak a medencék felé. Az egyik büfé teraszán fiatalokból álló baráti társaság ücsörög.
– Miért töltjük a május elsejét a SZUE-ban? Mert strandfüggők vagyunk! – mondja Csányi Ágota, akit lángosozás közben szólítottunk meg. – A nyári szünetben hetente többször is lejárunk. Olyankor reggeltől estig itt vagyunk a barátaimmal – magyarázza. – Azért szeretünk ide járni, nem pedig a Szeged környéki fürdőkbe, mert itt több a fiatal – folytatja Kávássy Emese, miközben lángosát majszolgatja. – Inkább a strandon költjük el a pénzünket, mint a ligetben. Kinőttünk már a forgózásból – állítja a lányok mellett álló Lachata István, miközben barátjával, Szilágyi Dáviddal az árakat nézegetik. Üdítő háromszáz, sima lángos kétszáz forint.

Új medencék és árak

Májusban egy felnőttjegy 1100 forintba, a gyerekjegy 700 forintba kerül. Aki idénybérletet szeretne venni, annak 45 ezer forintot kell fizetnie. A bejáratnál feltüntetett árak júniusban várhatóan emelkedni fognak. Bársony Jenő létesítményvezetőtől megtudtuk, két új gyermekmedencével bővül a strand. A bébi- és a gyermekmedence vízforgatóval működik, és várhatóan június 15-ére készül el.

A fiúk után mi is veszünk egyet, és tovább sétálunk a hátsó medencéhez, amiben csak néhányan úszkálnak. – Nem a víz hőmérsékletével van a baj, inkább azzal, hogy fúj a szél. Ezért is telepedtünk le a kabinok elé. Idesüt a nap, és a széltől is megvéd – mondja Nagy Sándorné, miközben törülközőjét rendezgeti a napozóágyon. A középkorú hölgy már két héttel a nyitás előtt is ide járt ki napozni, nagyon örül, hogy feltöltötték a medencét, és most már úszkálni is tud a verőfényes napsütésben.

Sokan mégsem mernek bemerészkedni a hideg vízbe, mint például Bakai Réka és barátnője Baktai Alexandra, akikkel a csúszdák melletti plázson beszélgettünk. – Nagyon örülünk a melegnek. Itt kezdtük a napot, később átnézünk, a ligetbe. Addig is pihenünk, napozunk, és közben természetesen megnézzük a pasifelhozatalt is – mondja cinkos mosollyal a csinos, szőke lány. Néhány méterrel mellettük egyedül olvasgat a fűre terített pokrócon egy monokiniző nő. Nem jön zavarba, amikor odalépünk hozzá, csak annyit kér, ne fotózzuk. – Már nagyon vártam, hogy megnyisson a SZUE. Igazi napozásmániás vagyok, úgy érzem, a nap sugarai feltöltenek energiával – magyarázza Vas Emese, miközben bronzolajjal keni be magát. – Minden évben kijövök május elsején. Idén egészen sokan vannak. Nem is csoda, hiszen szerencsére igazi nyári meleg köszöntött ránk az ünnepen.

 
Fürdőruhadivat

– Idén a mintás fürdőruha lesz a divat. Pöttyös, csíkos, akár halálfejes változatban – mondja Menyhártné Horváth Zsuzsanna, az egyik belvárosi fehérneműüzlet tulajdonosa, akitől megtudjuk: a tanga idén nem annyira keresett. – Sokan visznek shortos alsókat, vastag övvel díszített bugyikat. Tavaly is megjelentek, de csak idén válnak igazán nagy divattá az egyrészes fürdőruhák, amelyeken elődeikkel ellentétben csak egy-két vékony pánt fogja össze az alsó- és a felsőrészt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétmaffia érdeke lehet a gyújtogatás

Alig három óra alatt sikerült eloltani a tüzet a sándorfalvi úti központi hulladéklerakó telepen. A… Tovább olvasom