Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Tegnap rajtolt a PaprikaShow és Chili Weekend: a Délmagyar Chili Grand Prix-re várjuk a csípős fűszernövény kedvelőit

Péntektől harmadik alkalommal rendezik meg a Széchenyi téren a Szegedi PaprikaShow és Chili Weekendet, amelyen a csípős ízek kedvelői meg is mérkőzhetnek.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Széchenyi téren a Szegedi PaprikaShow és Chili Weekend elnevezésű gasztronómiai fesztivált, amely egyrészt tisztelgés a szegedi fűszerpaprika hagyományai előtt, másrészt igyekszik bemutatni az új generációs csilimanufaktúrák különleges termékeit.
 
Tegnap rajtolt a PaprikaShow és Chili Weekend Szegeden. Fotó: Kuklis István (Galéria)

A város legforróbb eseményeként hirdetett rendezvénysorozaton az ország legismertebb csilitermesztőinek termékei mellett extravagáns food truckok is bemutatkoznak, a vendéglátósoknál pedig csípős és kevésbé tüzes étel- és italkülönlegességeket is meg lehet majd kóstolni. Idén sem marad el a háromnapos fesztivál legnagyobb érdeklődéssel kísért rendezvénye, a csilievő verseny, amelynek ez alkalommal lapunk a névadója. A Délmagyar Chili Grand Prix-t péntek és szombat este 21 órától rendezik meg.

Erre az extrém kihívásra idén rekordmennyiségű nevezést adtak le, összesen több mint kétszázan iratkoztak fel. Még a határon túlról, Erdélyből és Németországból is érkeznek elszánt versenyzők. Ezen általában, mint korábban írtuk, patakokban szokott folyni a könny és az izzadság. A bátor versenyzők egy egyszerű csípős paprikával kezdenek, majd egyre növekvő kapszaicintartalmú paprikákat kell elropogtatniuk. Ha a tizedik körben felszolgált Carolina Reapert is elropogtatták a versenyzők, a ráadás egy Carolina Reaper pálinka lesz majd. A versenyt élőben közvetítjük lapunk Facebook-oldalán. Ma a 21 órás erőpróba előtt 17 órától a Peter and Pan duo, 19 órától pedig a Gypo Circus ad élő koncertet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a sándorfalvi iskola igazgatója - Hüvös László személyes okok miatt kérte hétfőn a felmentését

Személyes okokra hivatkozva lemondott igazgatói tisztségéről Hüvös László, aki 4 éve vezette a sándorfalvi iskolát. Tovább olvasom